Blogg
Uffes coachblogg
Vill man så kan man

Månadsbrev och tankar

Nu har jag gett ut ett nytt månadsbrev som jag gör varje månad. Det skapar alltid tankar på vad jag tror att du vill läsa. Det är inte alltid lätt men på något sätt så skapas det ett månadsbrev i alla fall. Den här gången fick jag inspiration av en bok som jag läser. Egentligen vill jag ha inspiration av det som händer i vardagen och som är seriöst. Att våra politiker i Enköping inte kan komma överens om var ett hus ska stå eller vad det ska innehålla kan jag inte se som varken en nyhet eller av intresse. Lika lite om att någon känd Anna är ilsken, besviken eller något liknande. Jag tittar i Facebook för att se vad som händer och där är det lika illa. Inga nyheter och när någon verkligen vill ha svar på en fråga seriöst så blir det snart dåliga kommentarer som slutar i mer eller mindre personangrepp.

För min del handlar det om hur jag vill bli bemött av människor jag träffar. Som jag beter mig beter sig andra mot mig i de flesta fall. Så om det vore så att jag ville bli illa bemött så skulle jag bete mig illa mot andra. Nu är det ju så att jag trivs bättre att bli väl bemött och jag mår bättre själv om jag bemöter andra på ett respektfullt sätt.

Den nyss avlidne Michael Nyqvist sa i en videosnutt, som jag tittade på, att det handlar om att ta första steget. Den videosnutten handlade om något större nämligen fred på jorden. Jag tror också att möta varandra på ett respektfullt sätt bidrar till en fredligare tillvaro för var och en. Det är också ett första steg.

Hur vill du att din värld ska se ut framöver? Vilket blir ditt första steg?

Senaste inläggen.
HLR och isdyk 05 Mar
Åldersnoja? 25 Feb
Att vinna 19 Feb