Blogg
Uffes coachblogg
Vill man så kan man

Sköna kvällar

Nu är ljuset här, vi kan tanka allt vi vill och behöver. Själv satt jag en stund på förstukvisten och bara njöt. Jag kunde höra fågelungar kvittra under takpannorna och det är bara så underbart.

För mig handlar det om att ta till vara varje stund nu utan att känna att jag stressar eller ”måste”. För som jag har skrivit tidigare så finns det inga måsten i livet. Det är val vi gör och ikväll valde jag att sitta ute och bara vara.

Härom kvällen gjorde jag ett annat val och satt mig på motorcykeln och drog över till ett par vänner på en kopp kaffe och pratade om midsommar firande. Vi skulle kunna löst det på telefonen men jag valde att träffas på riktigt istället. Det kändes som ett bra val.

Helgen som passerade blev det återigen motorcykel. Nu till Gräsö för en fika och en njutbar åktur. Sedan söndagen blev det att assistera på en kurs i att lära sig dyka.   Det är alltid en otrolig upplevelse att se nya dykare bli till. Från början är det otroligt ostadigt men på bara en vecka så kan de dyka. De behärskar att grundläggande. Sedan är det övning som gör dem ännu bättre dykare.

Det jag egentligen vill säga med det här inlägget att det inte alltid är så lätt att lära sig njuta av ljuset, värmen, sommaren och den lilla extra fritid man får när man senare har semester. Det går att lära sig att njuta av det. I boken och filmen, en löpares hjärta, så väljer huvudpersonen att bara sätta sig på en stubbe en dag. Han tvingade sig att bara sitta där och låta tankarna komma och gå tills han fann den ro han sökte i skogen. Han levde i princip själv i skogen, i en kåta, i fyra år. Han lärde sig att uppskatta saker som han aldrig trodde att han skulle kunna uppskatta.

Vad har du att lära dig?

Senaste inläggen.
HLR och isdyk 05 Mar
Åldersnoja? 25 Feb
Att vinna 19 Feb