Blogg
Uffes coachblogg
Vill man så kan man

Genomförd undersökning

Nu har jag varit och fått hela kroppen skannad efter fläckar som skulle kunnat vara dåliga. Med åldern så får man nya fläckar och med att det ofta står om hudcancer i massmedia så tog jag ”tjuren vid hornen” och såg till att få mig undersökt. Det är faktiskt lite obehagligt att göra en sådan undersökning. Jag vill ju inte att de ska hitta något illavarslande samtidigt som jag vill att de ska hitta det i tid så att det fortfarande är behandlingsbart. Tre läkarstuderande plus en läkare kollade mig. Fyra personer gick med förstoringsglas och tittade på mina fläckar. Inte så att jag är täckt av dem men det är några stycken i alla fall. De pratade med varandra, mumlade något, kollade igen och ingen. Inget oroväckande påträffades vilket medför att jag nu kan känna mig lugnare och inte ha en inre oro/stress. Det var ingen oro jag egentligen kände av men troligen fanns den där ändå. För så kan det vara för oss, att vi inte vet vad vi oroar oss för eller känner att vi är oroliga för något. Det skapar en stress i kroppen som vi inte mår bra av.

Ett sätt att bli av med stressfaktorer är att se till att faktiskt bli av med dem. Ett sätt att få reda på vad det kan vara är att tänka igenom vad man ofta tänker på, fundera igenom vad man kan göra åt det man funderar på och sedan skrida till handling. Man betar av en efter en av dem och till slut så har man faktiskt blivit av med den inre stressen.

Ibland är det inte så lätt att komma på vad det är man går och tänker på. Det är då jag kommer in i bilden. Men stöd av de processer jag kör så kan vi tillsammans ta reda på det. Vi kan tillsammans även lägga upp en handlingsplan för hur du ska gå tillväga framöver. Det jag brukar göra är att få dig att jobba med ditt omedvetna. Där finns oftast svaren.

Det är också viktigt att komma ihåg att det är det som du kan påverka som vi ska göra något åt. Det du inte kan påverka är det ingen mening att lägga energi på utan lära dig att förhålla dig till det istället.

Senaste inläggen.
HLR och isdyk 05 Mar
Åldersnoja? 25 Feb
Att vinna 19 Feb