Blogg
Uffes coachblogg
Vill man så kan man

Vilsam jobbhelg

Rubriken kan verka motsägelsefull men det är den inte. Jag tror att du förstår det när du läser resten av inlägget.

Den här helgen har varit fri från att ligga i soffan och slöa och vila upp mig. Det har varit hårt slit från morgon till kväll i dagarna två. Tillsammans med en av mina söner har vi lagt golv. Det blev otroligt bra när det var klart men det har tagit på kroppen. Har träningsvärk i muskler jag inte trodde jag hade.

Helger är till för att vila upp sig så man orkar jobba i veckorna. Men det kan vara skillnad på att vila och på att vila. Jag vill medge att det här jobbet gjorde så att jag verkligen vilade från mitt jobb. Inga tankar på vad om ska hända under nästa vecka kom upp i huvudet. Inga tankar på vilka uppdrag jag ska ta och inte ta kom inte heller upp i huvudet. Nej, det var fullt fokus på att mäta, lägga golvet, kapa, räkna och fundera ut lösningar på kniviga områden. Nu hade jag, som tur vad, min son med som jobbar med sådant här så när det blev riktigt knivigt så fick han tänka på den bästa lösningen.  Men kroppen fick göra allt annat än vila. Idag, måndag, har jag ordentligt med träningsvärk, som jag nämnde i början. Och visst är det så att det är skillnad på olika smärtor beroende på orsaken till att man upplever dem. Hade jag inte vetat att det var träningsvärk hade jag blivit orolig. Då hade jag troligen behövt söka hjälp. Det är alltid bättre att ta hjälp av de som kan när man själv inte klarar av något eller går omkring och är orolig för något. T.ex. så kommer jag åka till läkaren den här veckan för att få hjälp. Jag har en del födelsemärken jag vill få kontrollerade. Istället för att gå omkring och undra och till och med att bli orolig så gör jag något åt det.

Så, mitt råd till dig i det här inlägget, är att göra något åt saker som tynger dig. Det mesta går att lösa genom att be om hjälp.

 

Senaste inläggen.
HLR och isdyk 05 Mar
Åldersnoja? 25 Feb
Att vinna 19 Feb