Blogg
Uffes coachblogg
Vill man så kan man

Åter en vecka med skidåkning

Förra året var vi i Sälen och åkte skidor. I år blev det Grövelsjön (Idre). Cirka 1 meter snö och fina spår. De har nästan 10 mil spår att åka. Nere i dalarna och uppe på fjällen. Fin natur och otroligt avslappnande. Eller nästan totalt avslappnande. Jag ska erkänna att jag blev lite less på uppförsbackarna. Allra helst de uppe på fjällen. De var isiga och hårda vilket tog en hel del kraft och stundtals var jag riktigt trött. Men det är det värt. Väl hemma igen blev det något gott att dricka och senare en god middag. Vissa kvällar blev det även sällskapsspel.

Förra året var det en upplevelse med en otroligt vacker skidfärd uppe på fjället och en snöripa. I år var det nere i skogen och träffar med Lavskrikor. De var otroligt modiga. Höll man lite mat i handen kom de och satte sig och åt, direkt ur handen. Var man lite oförsiktig kunde det hända att de även tog den mat man själv hade tänkt äta.

Nu hr vi gjort den här typen av resa tre gånger och nu får man väl anse att det är en tradition. Som det heter: En gång ingen gång, två gånger en vana och tre gånger blir en tradition.

För oavsett vad jag tycker om att ta mig upp för isiga backar så blir den här resan en avkopplande resa. Jag känner mig mentalt utvilad när jag nu är hemma igen.  Hjärnan behöver få göra annat än bara tänka på jobb. Hjärnan behöver känna vila från allt vad jobb heter. Sedan fanns det stunder när jobbet kom in i huvudet igen. Jag lät det vara där ett tag sedan släppte jag iväg det utan att värdera det.

Vid ett tillfälle kom jag även på vad det varit som stressat mig ett tag. Nu har jag löst det och det mesta känns lugnt och skönt igen.

Det är viktigt att låta vår aktiva del av hjärnan få vila och tillåta vår omedvetna del få ta kommandot ett tag.

Senaste inläggen.
HLR och isdyk 05 Mar
Åldersnoja? 25 Feb
Att vinna 19 Feb