Blogg
Uffes coachblogg
Vill man så kan man

Att kommunicera

Kommunikation mellan två personer eller två parter är viktigt. Kommunikation innebär att båda pratar och lyssnar. Båda är engagerade i det som samtalet berör. Det är inte viktigt att komma överens men det är viktigt att ha respekt för en annan parts eller persons åsikter. Det oavsett om man tycker om dem eller inte. Alla har rätt till en åsikt. Om man slutar att kommunicera med varandra så är det faktiskt så att man faktiskt kommunicerar fast då med en tyst kommunikation. Den typen av kommunikation brukar ofta leda till missförstånd och det skapar i sin tur att man kan bli osams. Man blir då osams om saker man inte kommunicerat och därför vet man ju inte med säkerhet att man verkligen har olika åsikter i den aktuella frågan.

Sedan är det ju så att vi lever i en demokrati. Även ett förhållande mellan två personer bygger på demokrati. Det innebär att alla får komma till tals och majoriteten vinner. Många gånger fattas det beslut som vi kanske inte tycker om och då har vi två möjligheter. Endera acceptera beslutet eller att flytta någon annanstans. I ett förhållande kan det sluta i en skilsmässa. Då är det viktigt att kommunicera det som gör att parterna väljer att skiljas så att separationen inte bygger på tolkningar av en händelse eller flera händelser. Det är viktigt att man varför man fattar beslutet. Det senare skapar en otroligt bra grund för en bra skilsmässa om paret nu väljer att fortsätta den vägen.

 

I vår kommun, Enköpings kommun, så har vi en styrande majoritet och en opposition. Tänk om de kunde kommunicera istället för att debattera. Det skulle med stor sannolikhet skapa en snabbare beslutsgång när det gäller badhus, kommunhus, kulturhus och allt annat. För alla partier vill samma sak men har bara olika lösningar för att komma dit. Alla vet att det kommer att kosta mycket pengar och det kommer det att göra oavsett vilket alternativ man väljer. Gör gemensam sak och kom fram till en kompromiss istället. Jag kan hjälpa till för att nå dit om ni väljer att börja kommunicera istället för att debattera. Om man fortsätter på den bana man är inne på så riskerar vår kommun att hamna i en situation som kan liknas vid en tråkig skilsmässa där båda parterna är sura och ilskna på varandra.

Titta på hur stor skillnad det är på era visioner och era planer. De är otroligt lika varandra. Ni vill alla Enköpings bästa.

Det finns viktigare frågor att ta tag i. Som det står i Enköpings Posten så håller heroinet på att få fäste i vår stad. Jobba mot det med allt ni kan. Det är viktigare än hur och var man ska bygga ett badhus, kulturhus eller kommunhus eller vad det nu mår vara.

Senaste inläggen.
HLR och isdyk 05 Mar
Åldersnoja? 25 Feb
Att vinna 19 Feb