Blogg
Uffes coachblogg
Vill man så kan man

En underbar helg (igen)

Vad uppskattar du med en helg? Lugn och ro? Slippa jobba? Göra vad du vill? Så kan jag få uppskattning av en helg. Men en helg kan bestå av så mycket mer. T.ex. att städa. Nu är det ju så att jag inte älskar att städa men känslan efteråt tycker jag mycket om. När jag vet att det är rent och fräscht. Sedan sätta mig ner och titta på resultatet kan vara en njutning ibland.

Så är det med mycket. För varför gillar du helgen mer än jobbet? Varför gillar du helgen mer än vardagen? För det är ju trots allt så att du tillbringar cirka 40 timmar i veckan på ditt jobb. Det blir cirka 1600 timmar på ett år. Det är många timmar du kanske inte gör något som du inte tycker om.

Mitt trick här är enkelt. Jag brukar sätta mig ner och fundera igenom vad det är jag tycker om med mitt jobb och vad jag tycker mindre om. Den slutsats jag kommer fram till är alltid att det är det mesta jag tycker om och ett fåtal saker jag inte tycker om. Så då väljer jag att fokusera på de bra sakerna på jobbet, det vill säga det jag tycker om på jobbet. Det gör att jag faktiskt tycker om mina 1600 timmar per år på jobbet.

Sedan är ju det där med att det händer något en gång i månaden. Det kommer in pengar på kontot. Det är ju en otrolig bonus. I och för sig en bonus som krävs för att jag ska kunna köpa mat och liknande men ändå. Att få betalt för något jag tycker om att göra är ju en bra kombination.

Så om det är så att du inte tycker om ditt jobb så kan du sätta dig ner och fundera igenom vad det är du inte tycker om. I de flesta fall är majoriteten det man tycker om. Sedan när du gjort det så kan du också fråga dig om du kan göra det du inte tycker om på något annat sätt så att det faktiskt blir roligare. Vissa saker går kanske inte att förändra och då kan du acceptera det och välja att fokusera på det som är bra.

Senaste inläggen.
HLR och isdyk 05 Mar
Åldersnoja? 25 Feb
Att vinna 19 Feb