Blogg
Stefan Polzer
En blogg av Stefan Polzer om musik och skivor

Tack för allt Kjell Alinge.

Vad är det som händer?

Är ju inte precis meningen att den här bloggen enbart skall handla om fallna hjältar. Men de blir ju inte direkt yngre så jag antar att om man skulle titta på det rent procentuellt så är det väl så här det ser ut i det stora hela. Men året har inte direkt börjat bra, det förra slutade med Lemmy Kilmister och nu i januari så började det med David Bowie. Pete Huttlinger, välrenommerad gitarrist i Nashville gick bort vid 54 års ålder den 15 januari. Även Dale ”Buffin” Griffin, trummis i Mott the Hoople gick bort den 17 januari, samma dag dog även en av funkens stora, Clarence ”Blowfly” Reid, sen Glenn Frey från Eagles dagen efter.

Nu nås vi även att radiolegendaren Kjell Alinge gått bort vid en ålder av 72. Han hade bland andra programmen Hemma hos, Pop i sommarnatt och Kjell ikväll, men för mig är han synonym med radioprogrammet Eldorado. Där spelade han mycket bra musik och han blev inkörsporten till många artister som jag började gilla. Framförallt Rupert Hine som blev och alltjämt är en stor personlig favorit, vars skiva ”Immunity” han spelade väldigt mycket. Så pass att han på konvolutets baksida till uppföljaren ”Waving Not Drowning” fick ett hedersomnämnande och tack. Det var ju inte bara musiken som lockade, hans röst var behaglig och han formulerade sig både vackert och ibland lite småklurigt. Vilket också ytterligare bevisas i boken Kyss som kom 1994, köpte den när den kom och har läst den ett par gånger, känner att jag måste göra det igen.

Tack för allt Kjell.

3378549_2048_1152

Senaste inläggen.