Blogg
Stefan Polzer
En blogg av Stefan Polzer om musik och skivor

USA Road Trip 2015- Avslutningen

Ber om ursäkt för att avslutningen på vår roadtrip genom USA inte kommer förrän nu. Men tiden och kanske framförallt orken räckte inte riktigt till. Att göra så mycket hela tiden tar på krafterna mer än vad man kan tro och så fort man kommer tillbaka till hotellet så däckar man mer eller mindre.

I alla fall, lördagen den fjärde juli, eller USA:s självständighetsdag om man så vill började med att jag och Viktor i gryningen blev hämtade och transporterade ut till ett mindre flygfält i Las Vegas utkanter. Efter lite säkerhetsinstruktioner var det dags, upp i helikoptern för avfärd. Ingen av oss hade tidigare suttit i en helikopter, så bara det var spännande nog. Färden tog oss söderut, bort mot Hoover Dam, vilket bygge. Sen flög vi över öknen och snart såg vi mäktiga Coloradofloden över vilken piloten går ner och flyger över. Vi är helt plötsligt inne i delstaten Arizona och vi ser Grand Canyon, att det skulle vara mäktigt visste vi, men det är långt mer överväldigande än så. Helikoptern dyker nästan 300 meter ner i ravinerna så att vi har dess bergväggar på sidorna, otroligt häftigt, att åka berg och dalbana efter det här känns helt meningslöst!

Resten av dagen spenderades på att bara gå omkring och titta, depåstoppen blev många i den 45-gradiga värmen. Visserligen var vi inte ute så mycket mer än vad vi behövde, det gick bara inte, vi gick bara ut när vi bytte kasino/köpcenterområde. En sak är säker, det finns mycket att se i Las Vegas, men vi var alla överens om att tre dagar var alldeles lagom. 4th of July firades med jambalaya och lite öl på The Yard House, en restaurang med hela 160 olika sorters öl på fat!

Dagen efter tog vi en taxi ut till flygplatsen i Las Vegas, en flygplats som i stort sett ligger mitt i staden. Det var dags att flyga till New York, vid fyra på eftermiddagen anlände vi anrika The New Yorker Hotel och då hade vi också förflyttat oss tre timmar framåt i tiden samt anlänt till vår slutdestination. Jag har varit här förut, men på något sätt hade jag lyckats förtränga hur bullrigt och hur mycket folk det trängs här. Helt galet och i den enorma värmen blir det ganska så ansträngande. Men vi hade enormt väldigt, vi gjorde en del klassiker så som att besöka Liberty Island och frihetsgudinnan samt åkte upp till 86:e våningen i ett för dagens extremt svajande Empire State Building. Vi besökte även ground zero och tittade på minnesmärket efter 11 september, en imponerande syn, här står nu också färdigbyggda One World Trade Center som med sina 541 meter nu är New Yorks högsta byggnad.

Utöver det blev det förstås en hel del shopping och en av dagarna tog jag tåget ut till anrika Princeton långt ute i New Jersey. En resa som tog två timmar, men jag vill lova att det var det värt, för målet var Princeton Record Exchange. En fantastisk skivaffär, enormt utbud och bra mycket billigare än inne på Manhattan, gjorde en hel del fynd här. Sista dagen ville vi bort från allt oväsen, så den spenderade vi nere i Greenwich Village, bästa stadsdelen i staden. Här försvinner skyskraporna, lugnet infinner sig och man får känslan av att befinna sig i en småstad. Här finns gott om butiker, restauranger och barer.

Resan tog oss till New York, Niagarafallen, södra Kanada, Lansing i Michigan, Grand Rapids, Chicago, San Francisco, Highway 1 med Carmel, Lompoc och obeskrivliga vyer. Vidare till Malibu, Venice Beach, Hollywood och Los Angeles. Route 66, Las Vegas, Grand Canyon och tillbaka till New York och Manhattan. Fyra veckor ”over there” är över och hela familjen är överens om att det här är häftigaste resan hittills. Vi har färdats genom tio olika delstater, väskorna är tunga, minnena är många och totalt inhandlades 91 stycken LP-skivor.

Väl hemma i lugnet igen så känns det faktiskt väldigt bra…

IMG_7313

Senaste inläggen.