Blogg
Solveig Zander

Tierpsbesök

Började dagen med att dela ut valmaterial i brevlådor. ”Lappa brevlådor” säger vi i rörelsen. Därefter ner på stan och besökte välbehövligt hårfrissan. Nu kan jag visa mig igen och se presentabel ut. Tack Lena Karlsmyr, Salong Hårskulptören, du är en räddare i nöden. Kan verkligen rekommenderas. Därefter till valstugan på torget och välkomnade Catarina Deremar, från Tierp, 2:a på vår riksdagslista. Vi pratade med många ungdomar som skulle göra sina skoluppgifter. De är verkligen duktiga och vissa ställer motfrågor och ifrågasätter våra svar. Men givetvis kom det också äldre personer som undrade över vår miljöpolitik och vill veta skillnaden mellan oss och Mp. Vi svarade att vi vill hitta lösningar inte förhindra folk att leva. Det går inte att fördyra bilåkande för dem som bor på landsbygden. De måste ju ha bilen för det går inga bussar, T-banor eller tåg. Vi vill satsa på alternativ och jag utsläpp inte bilar.

Vid lunchen kom Cissi Lööf, kommunens näringslivschef, och informerade oss om vad Enköping gör för  näringslivet och företagandet. Det är intressant och många förenklingsförslag på gång. Cissi gör ett bra jobb. Uppskattar att hon tog sig tid att komma och träffa oss. Catarina fick på det sättet lära sig en del om Enköping. Vi lämnade våra herrar, Jan Fredriksson och Sven-Olof Johansson, som fick ta hand om valstugan själva. Catarina och jag åkte till Uppsala och valstugan där för att fortsätta att prata med intresserade och de är många som vill veta mer om centerpartiet. Roligt!

Jag avslutade kvällen tillsammans med Enköpingsbygdens centerkvinnor och deras möte på Kvinnojouren. Jag var med och startade den och skrev dess stadgar och den hette Kvinnojouren Gertrud. Det var på Gertruddagen vi startade och jag hade en släkting ”Faster Gertrud” och hon var en bra förebild på kvinnor som hade” skinn på näsan”. Nu är det nya stadgar och Gertrud finns inte med i namnet. Men det gör fortfarande väldigt, väldigt bra jobb helt ideellt. Tack för att ni finns och ger stöd och hjälp till många kvinnor och barn.

Senaste inläggen.
Tierpsbesök 29 Aug
+18 31 Jul
Punktering 31 Jul
29 Jul