Blogg
Solveig Zander

+18

Åt frukost tillsammans med de två på bilden, Marianne Carlbom och Ulf Appelgren, som driver föreningen för fadderhem för ensamkommande asylsökande unga. Föreningens namn är +18. De har hem för 18 unga pojkar från Afganistan. De flesta bor en och en men vissa familjer har 2 pojkar boende hos sig. Det är de som nu ges möjlighet att söka om enligt gymnasielagen. 2 av dem hade fått avslag en 3:dje gång. Vilket trauma, vilka kriser, vilken sorg och förtvivlan för både pojkarna och för de familjer som lärt känna och älskar dessa barn. Går nog inte att beskriva.

De ville att deras ärende skulle hanteras och bedömas efter den ålder pojkarna var när de kom. Alla dessa pojkar går i skolan, är skötsamma, har läst på sommarskolan, är artiga och hjälpsamma och vill inget hellre än att få stanna. De flesta har ingen stans att återvända till. Någon vet att pappan mördades och mamman med när hon skickat bort sonen för han skulle också mördas på tur efter pappan. Medmänsklighet! det ordet användes ofta i samtalet. Humanitet och tack centerpartiet för att ni sa ja till lagstiftningen. Fortsätt så!

Omtumlande samtal!

Besökte ett äldreboende som drivis av Förenade Care. Det boendet är nominerade till White Guide som bästa chef, bästa äldre mat, bästa kock. Träffade Vincent, kocken, som kom till Sverige för 9 år sedan. Flyktingförläggning, Sfi, grundskola, kockutbildning och nu arbetar på äldreboende och har 2 ytterligare kollegor.  Råvarorna är i första hand lokalproducerad och lagas på plats. Intressant! Dessutom fanns en Sinnenas trädgård i anslutning till boendet. Hur bra kan det bli? Tydligen som nivån på  Wilhems gård med 42 lägenheter och biståndsbedömt boende. Ett föredöme som alla äldre skulle kunna ha tillgång till.

Ja, punka på cykel och då tar jag pendeltåg till Uppsala. Fick vänta på 4 bussar innan någon kunde ta min cykel till Enköpng. Tog min cykel till Cykelhörnan och de lagade punkan och bytte däck på ett ögonblick eller det kanske var 2 ögonblick. Hoppade upp på cykel och årets tur var avslutad.

Alla de personer jag träffat. Tack! Jag kommer att ta med era synpunkter, nya kunskaper och insikter och göra ett ännu bättre uppdrag i Riksdagen. X SOLVEIG ZANDER står det på mintröja. tänk på det.

I morgon ska jag till Galoppen i Upplands Bro!!!!

 

 

Senaste inläggen.
Tierpsbesök 29 Aug
+18 31 Jul
Punktering 31 Jul
29 Jul