Blogg
Solveig Zander

Sverige stannar på lördagar

Ja, det är sant att det är svårt att resa med allmänna kommunikationer på lördagar. Det blev jag varse i lördags igen. Till att börja med gick allt bra på fredagen då jag flög upp till Umeå för att delta i ett allmänt möte. Berättade för församlingen om pensionssystemet vad förslaget innehåller, hur det ska hanteras och hur vi i pensionsgruppen hanterar fortsättningen. Sov över hemma hos en medlem och blev väl omhändertagen. Pigg och på hugget deltog jag i Vännäskretsens årsstämma. Berättade förstås om Centerns viktiga politiska frågor och  givetvis grundligt om seniorfrågor. Här har vi verkligen bra förändringar som vi vill genomföra. Allt var perfekt till dess, och ni ser på kortet att jag verkar ha det roligt. För efter mitt på dagen, en lördag, går inga flyg till Stockholm från Umeå. Tog då givetvis tåget som tar nästan exakt sju timmar innan jag med buss från Uppsala är hemma i Fanna. Nyttjade givetvis tiden till att läsa damtidningar (när gör man det annars?) och tittade i datorn på filmerna om Torbjörn Fälldin. Har ni inte sett dem kan jag rekommendera er en titt. Det är verkligen nutidhistoria speglad från det inre livet i den inre kretsen som styr vårt land till hur privatpersoner runt dessa lever helt vanliga liv. Många gånger är det slumpen som avgör vem som just då är på rätt plats vid rätt tillfälle.

I går fortsatte den politiska vardagen, eller söndagen, och vi som är listettor började planera vår gemensamma valrörelse. Ulrika Ornbrant, etta på centerpartiets kommunlista, Johan Örjes, ett på södra länsdelens landstings/ region-lista och jag som är etta på länets riksdagslista. På kommunen gäller Miljö, Landsbygd, jobb/företagande och ansvarstagande för ekonomin. Gamla kända viktiga områden för Enköpings centern att driva vidare. Landsting/regionfrågor och riksfrågor är tämligen lika d v s Klyv inte Sverige, Trygghet, miljö/klimat. Nu ska vi hålla en sammanhängande valrörelser så alla kommer att känna igen centern på riks- region/landsting och kommun. En bra politik behöver tydlig verksamhet.

Hade telefonmöte med de kommunalråd, oppositionsråd, landstingsrådet och assistent, som Centeråartiet har i länet, på kvällen. Jag håller i mötet och vi informerar varandra och fokuserar ibland på något konkret ärende som måste ventileras. I går var det förslaget som regeringen lämnat om att migrationsbeslutet och nyanlända ungdomar uppe på agenten. Intressant! vi får väl se vad det lider.

 

 

Senaste inläggen.
Tierpsbesök 29 Aug
+18 31 Jul
Punktering 31 Jul
29 Jul