Blogg
Solveig Zander

Planeringshelg

I fredags åkte Catarina Deremar, tvåa på Centerpartiets riksdagslista, och Anne Lennartsson, trea på riksdagslistan och jag på planeringshelg. När vår lista beslutades i höstas bestämde jag att jag skulle driva en helt annan valrörelse än de jag har gjort tidigare. Detta blir min fjärde personvalskampanj till riksdagen. Ska bli väldigt roligt och jag hoppas verkligen att jag får fortsätta. Jag ska göra mitt yttersta för det. Men min största önskan är att jag får sällskap med en centerpartist till från Uppsala län. Jag ville att vi skulle lära känna varandra och berätta för varandra om hur vi tänkte driva våra kampanjer. Vilka politiska frågor vi brann för och om vi skulle dela länet rent geografiskt o dy. Vi drog då till Sälen. I detta vackra vinterlandskap umgicks vi varje vakten timme. Självklart ville jag driva trygghetsfrågor och det inkluderar ju pensioner, men också alla centerfrågor, runt om i hela länet. Catarina var också inne på sociala frågor och arbetsmarknad, jämställdhet och civilsamhället. Anne hade många frågor hon ville driva arbetsmarknad, integration, skola, jämställdhet och företagande. Budskapet ska gå in under rubrikerna, Klyv inte Sverige, Trygghet i hela landet och Grön tillväxt. Jag tror vi kommer göra en mycket bra valrörelse.

På bilden syns en kväll när vi hade besök av en f d ledamot, Inger Fredriksson. Hon var på kansliet över dagen och då passade vi på att äta med henne efter riksdagsgruppens veckovisa möten. Vi hade väldigt roligt och vi skrattade och snackade och åt god mat. Peter Helander höll hov i alla fall efter det att Eskil Erlandsson, dragit sig tillbaka. Kristina Yngwe skrattade så hon skämdes. Inger var på strålande humör och det var även Helena Lindahl.

I dag har jag pratat med våra centerekonomer  om förslagen som ligger på bordet till torsdagens pensionsgrupp. Har också fixat med min ipad. Fick en genomgång om hur bra och användarvänlig den nya blivit. Men vanans makt är stor, svårt att lära sig. Fick besök av två herrar från Värmland. En var före detta, det vill säg även före mig. ledamot och han kom tillsammans med Sparbankens Vd. Ska komma ihåg att jag skulle hälsa från honom till vår Sparbanks vd. Bra samtal! slutligen var det att förbereda förklaringen och föredragningen till vårt nya förslag om höjd grundpension. Har nu berättat för gruppen och fått deras ok, med smärreförändringar. Nu skrivbordsjobb.

Bor kvar i Sthlm i natt för då kan jag jobba länge. En lyxig möjlighet.

 

 

Senaste inläggen.
Tierpsbesök 29 Aug
+18 31 Jul
Punktering 31 Jul
29 Jul