Blogg
Solveig Zander

Seniornätverk

I dag har centerpartiets centrala seniornätverk träffats i riksdagen. Välbesök kan man lugnt säga. (Som ni alla förstår var det inte för min skull alla kom, även om jag önskade det…) Förmodligen var en av anledningarna att Annie Lööf höll ansvarande och svarade på många frågor. 

Annie tog upp många av de centrala frågorna för seniorer. Höjning av garantipensionen, dubbla jobbskatteavdrag för pensionärer som arbetar, lägre arbetsgivaravgifter för företag som anställer pensionärer, närhet till service (Hela landet ska leva), trygghet var du än bor. Som äldre måste du våga gå ut på kvällar och då behövs fler poliser som i sig skapar trygghet. Men hon tog också upp bostadsfrågan, rätt till socialsamvaro, landsbygdsfrågor, sjukvård nära, valfrihet inom hemtjänst och vård och omsorg. Mycket bra och väldigt uppskattat.

Jag höll i programmet tillsammans med styrgruppen i nätverket. Så roligt att vi har fått ett fungerande nätverk som är intresserad av att driva Centerns seniorpolitik. Det behövs sannerligen. Jag brinner ju för äldrefrågor och har ju jobbat med pensionsöverenskommelsen i många år. Den blev klar 14 december förra året. Den berättade jag givetvis om.

En heldag som detta har varit har man inte hunnit med något mer av förklarliga skäl. Dessutom är i alla fall jag trött, för man har ju spänt sig till det yttersta för att det ska bli bra. Men nu väntar drygt 100 mail som ska avverkas. Kan vara lätta, kan vara reklam, kan vara intressant frågor som behöver besvaras och begrundas. Som sagt det kan nog ta en stund.

I kväll kommer jag att sova som en stock och det är bra för i morgon är en annan dag här i riksdagen. Då gäller det att vara på topp igen. Härligt!

Senaste inläggen.
Tierpsbesök 29 Aug
+18 31 Jul
Punktering 31 Jul
29 Jul