Blogg
Solveig Zander

Uppstart

Nu har riksdagsarbetet tagit fart igen. Det är som vi aldrig varit därifrån. Mailen strömmar in som aldrig förr och det kommer in inbjudningar till olika seminarier, möten, debatter och önskemål om träffar. Dessutom börjar de verkliga förberedelserna till valet ta form. Riksdagsgruppen ska av det skälet till Oslo i ett par dagar i slutet av denna vecka. Vi ska träffa företrädare för centerpartiet i Stortinget och diskutera de frågor som berör oss var och en. Vissa saker är ju norrmännen väldigt bra på. Det gäller bl a tillgängligheten inom sjukvården. Något som jag är ytterst intresserad av. Sjukförsäkring och trygghetssystemen är annat som jag tänker diskutera. I går var jag på seminarium, hos Alecta, om sjukfrånvaron för tjänstemän inom privata sfären. Jag deltog i panelen och förklarade hur vi i centerpartiet vill hjälpa personer till ett friskare liv så att man kan jobba och sjukskrivningarna blir kortare. Det handlar om tidig rehabilitering. FK och arbetsgivaren måste tillsammans jobba med vården och den som är sjuk. Varje människa är unik.

I morgon är det årets första partiledardebatt. Ska bli väldigt intressant. Jag själv har besök av en skolklass från Uppsala på förmiddagen. Det är roligt. På eftermiddagen ska jag träffa ett gäng centerpartister från Göteborg som vill veta mer om sjukförsäkring, föräldraförsäkring och pensioner. Därefter ska vi planera vår seniornätverk som går av stapeln den 24/1. Det är representanter från hela landet som kommer och i dag är det ett 70-tal anmälda. Annie, vår omtyckta partiledare inleder. Med andra ord är det inte för min skull de kommer, men de kommer få höra vad jag vill att de ska driva för seniorpolitik och vad vi beslutade om på stämman i höstas. Tänk att partiet till slut har förstått att äldrefrågor intresserar många i vårt avlånga land!

Bilden är ifrån ett tidigare tillfälle då jag var och berättade om centerns politik, svarade på frågor och lyssnade på kloka synpunkter. Det är jätteroligt att träffa personer som vill diskutera och dela med sig av sina tankar om hur vi ska få ett samhälle vi alla vill leva i.

Senaste inläggen.
Tierpsbesök 29 Aug
+18 31 Jul
Punktering 31 Jul
29 Jul