Blogg
Solveig Zander

Avsluta Riksdagsåret

Den sista veckan i riksdagen var väldigt intensiv. Vi förhandlade klart pensionsöverenskommelsen. Inte gjort i en handvändning men alla måste få sitt och då tar det tid. Det blev en bra artikel i DN torsdagen den 14/12 och så drog det stora pressuppbådet igång. Jag har aldrig varit med om något liknande. Hela ”Bankhallen” i riksdagshuset var full med kameror och journalister. Dessutom ringde det oavbrutet från när och fjärran. Ja, jag är nöjd. Grundpensionen ska höjas och fondtorget i premiepensionen finns kvar så vi kan välja själva och ta ansvar för våra kommande pensioner.

Hamnade med andra ord i strålkastarskenet.

Därefter rusade jag upp till den intensiv debatt i kammaren om sjukförsäkringen. Vi i centerpartiet vill ha kvar bortre gränsen för ingen får glömmas bort utan alla ska ha en chans att få hjälp med rehabilitering eller om de inte kan arbeta få sjukersättning. Tidiga insatser är en förutsättning och kortare sjukskrivningar och Försäkringskassan måste ta sitt samordningsansvar med vården, läkare, arbetsgivare och den sjukskrivne TIDIGT. Fick applåder efter inlägget och replikskiftet. Roligt.

Ställde sedan en fråga på frågestunden om förändringen av handikappersättningen. De synskadade ska inte längre få sin schablonersättning utan ska få ansöka om specificerade ersättningar. Det är omöjligt enligt de synskadade. Jag håller med efter att ha träffat dem i Uppsala och fått det tydligt beskrivet. Socialministern höll givetvis inte med för hon tänker bara på kronor och ören inte på dem som behöver hjälpen och stödet.

Dagen avslutades med votering och så fick jag ny dator. Allt hade jag klart till dess. Inte förrän nu har jag fått alla nya funktioner på plats så jag kan hantera min dator som jag vill. Så nu kan jag skriva EP-bloggen igen.

Dagarna innan jul var mest skrivbordsgöra och ett bra besök på Academicum i Uppsala. Ett företag som via ”kortavägen” stödjer och hjälper nyanlända akademiker till att lära sig svenska och få coachhjälp till praktik och arbete.

Julhelgen tillbringades i Sälen med nära och kära, massor av snö, skidåkning och att titta på småfåglarna och deras behov av mat. Det blev jubel när vi såg domherrar leta sig fram till de små fröna i snön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senaste inläggen.
Tierpsbesök 29 Aug
+18 31 Jul
Punktering 31 Jul
29 Jul