Blogg
Solveig Zander

Nobelpristagare

Förra veckan slutade med en Toppkandidatutbildning, som det kallades, vid Globen. Jag tror att det var ca 300 centerpartister som alla på ett eller annat sätt gör anspråk på att komma i toppen på en lista till kommun, landsting/region och riksdag. Väldigt bra föreläsare och jag hade valt många bra seminarier. Så direkt efter Rotary, som är mellan 7-8 varje fredag, tog jag tåget till Stockholm och vidare med Tunnelbanan. Många mycket gamla bekanta, jag har ju varit med i centerrörelsen i många år, och många helt nya politiker. Roligt att det just nu sker ett tillskott av nya, intresserade och sugna personer som vill göra nytta i centerandan. Jag lärde mig mer om sociala medier och inte att förglömma den viktiga personliga kontakten med människor. Hur man leder en grupp och samtidigt driver en personlig kampanj fick vi goda råd i bland mycket mer. För mig gäller helt klart att det ska bli minst 2 centerpartister från länet. På bilden gänget från vårt län. Jörgen Berglund, Uppsala, (Inger Fredriksson Södermanland), Johan Örjes, Regionen, Enköping, Anne Lennartsson, riksdagskandidat, Uppsala, Catarina Deremar, riksdagskandidat, Tierp och Magnus Hellmark, Enköping, kandiderar till kommun, riksdag, mm. Vem jag är förstår ni nog.

När jag kom hem i söndagskväll var jag ganska trött. Dessutom fick jag förstås stå på tåget. Det var proppfullt trots att det var en söndag eftermiddag. Tur att jag var på gott humör och kände mig riktigt ”taggad”.

I går var det dags för ett besök på Försäkringskassan i Uppsala. Otroligt bra besök fick jätte mycket information som jag har nytta av. Varför har Enköping så högt sjuktal? Hur hanterar man när personer får avslag på sjukpenningen? Vilket samarbete har FK med vården, arbetsgivarna, kommunerna, Arbetsförmedling? Många frågor som kräver svar. Kvällen avslutades med givande samtal med Synskadades länsförbund i Uppsala. Fick veta mer om deras negativa syn på en lagrådsremiss som Regeringen kommer med. Jag häller med de synskadade förslaget kommer bli sämre för de synskadade. Det ska jag framföra till ansvarig minister, vid frågestunden på torsdag i kammaren

I dag kom så en stor händelse. Det var inte att jag debatterade två betänkanden, ekonomisk trygghet för äldre och för familjer och barn. Det var det som kom därefter. Fick skaka hand med Nobelpristagaren i ekonomi, Richard Thaler, professor, och lyssna till ett anförande av honom. Han pratade om vårt svenska pensionssystems för- och nackdelar och hur man skulle förvalta våra pengar rätt. Nu väntar telefonmöte med de län som inte har egna centerriksdagsledamöter.

Senaste inläggen.
Tierpsbesök 29 Aug
+18 31 Jul
Punktering 31 Jul
29 Jul