Blogg
Solveig Zander

Maktdagar

Anie LööfI fredags och lördags hade Centerkvinnornas förbundsstyrelse bjudit in centerkvinnor från hela landet till MAKTDAGAR. De spänner bågen och diskutera politik för framtiden ur jämställdhetsperspektiv. Uppsala var orten så Annie Lööf var där och höll ett bejublat anförande. Det handlade givetvis om centerpartiet och centerkvinnornas jobb med att få ett samhälle lika för alla. Annie och jag gjorde ett företagsbesök, Ekeby hälsocentral, en privat driven närvårdsenhet, kan man säga. De har allt, inklusive barnavårdscentral och mödravårdscentral. Det har nästan 10.000 listade och med förbud på vinster i välfärden skulle de gå i förslut med 400.000 kr varje år. Vilket företag kan drivas på det sättet? Vem ska ta hand om patienterna om vinstförbudet blir verklighet från Regeringens sida? Varför är det så ofta som kvinnors företagande ifrågasätts? På vårdcentralen är det många kvinnor som jobbar och de är chefer. Varför sätter man inte vinstförbud på snickare, rörmokare och elektriker? Helt enkelt för man – obs MAN – tycker de är viktigare och de kan ju strejka för sin sak. Personal i vården har inte strejkrätt.

Ekeby hälsanEn av ägarna till Ekebyhälsan och Annie i livligt samtal. Den andra är i från när Talmannen hade sin årlig vårmiddag. Jag var också bjuden och det var väldigt trevligt och mycket god middag och trevliga bordskamrater. Väldigt fina blomuppsättningar.

Talmannen hälsade välkommen och då pratade han om våren och våra flyttfåglar. Lärde mig då att sädesärlan kommer tillbaka till Sverige exakt samma dag varje år. Visste ni det? I alla fall inte jag.

I helgen har jag varit ledig och det har varit skönt. I morgon avlöser mötena varandra. Ledamotsrådet, besök av Fondbolag, hjälp med reseräkningen, votering och besök av en Politikerskola från Knivsta.

 

Senaste inläggen.
Vardagslivet 28 Maj
Sen lunch 27 Apr