Blogg
Solveig Zander

På resande fot

GunnbodahamnI fredags var det en riktig resdag med flera transportslag. Började med bil till stationen hemma, buss till Uppsala och i Uppsala, tåg till Arlanda, flyg till Umeå och sedan bil till Gunnbodahamn. Hann med riktigt mycket den dagen. Roligt. Först var det 60+ mässan eller seniormässan i Uppsala. Väldigt många människor och trevliga intressanta samtal. Givetvis berättade jag om vad centerpartiet i Uppsala vill – gratis buss för pensionärer under dagtid och att vi på riks vill höja pensionen för de med lägst pension. I Umeå hämtade Helena Lindahl, min riksdagskollega från Västerbotten, mig och vi hade en kväll på tu man hand, trevligt till jag kroknade vid 23 tiden. Hade ju gått upp i ottan för Rotarymöte som började kl 07.00 som alltid på fredagar.

Det var ju becksvart när jag kom till Gunnbodahamn så döm om min förvåning när jag på morgonen öppnade mina ögon och kikade ut. Trodde jag var i paradiset. Hade velat sätta på mig skidor och dra i väg. Men inga skidor utan i väg till Centerkvinnodistriktets  årsmöte och berätta om jämställdhet, sjukförsäkring och pensioner. Himla bra diskussioner blev det innan jag började min hemfärd.

Härligt var det i Enköping också under söndagen och måndagen. Men under måndagen var det skrivbordsjobb och inläsning och förberedelser inför veckans uppdrag. Blev dessutom intervjuad av Ena-Håbotidningen. En riktigt trevlig stund. Resultatet lär väl synas vad det lider.

I morse var jag på ett frukostmöte som Fondbolagens förening anordnat om fonderna inom premiepensionen. Ett bland de bättre frukostmöten jag varit på. Väldigt informativt och med många matnyttiga förslag till hur vi kan förbättra fonderna, få kontroll och krav på vilka som får komma in i systemet. Utskottet var snabbt avklarat i dag och därefter följde alla möten med kommitteen och riksdagsgruppen. Förundras över att vi alltid kan ha så himla mycket att prata om och diskutera. Men det ger uppenbarligen resultat……

Senaste inläggen.
16 Jul
Vardagslivet 28 Maj
Sen lunch 27 Apr