Blogg
Solveig Zander

Hur många möte kan man ha?

opinionsmätning marsDet är verkligen på sin plats att undra hur många möten kan man ha? All den information som jag får när ska jag göra verkstad av den?  I måndags var det valberedning hela dagen, Centerpartiets. Det är viktigt och det ska givetvis ta tid att vaska fram de som ska leda vårt parti. Det kan man inte göra i en handvändning.  Nu går det ju bra för partiet i opinionsmätningarna. Då är det om möjligt ännu viktigare att vår partistyrelse har rätt person på rätt plats.

Så himla roligt med dessa mätningar och nu gäller det att hålla i till valet om 1,5 år.

I går var utskottet på Prevent, Det är en organisation som förmedlar kunskaper till arbetsgivare i arbetsmiljöarbete. Väldigt intressant att höra hur det arbetar och vilket stöd och hjälp våra företag får. Helt klart finns många sätt att medverka till att de anställda ska kunna orka arbeta utan skador och sjukskrivningar. Men, som alltid, det finns mer att göra. För mig låter alla sätt att minska sjukskrivningen som ljuv musik. Vi i centerpartiet tror ju på arbetslinjen och vill på alla sätt medverka till att ta bort hinder och hjälpa folk att arbeta så mycket de kan. Även om det så bara är 10 % eller 100%.

Pratade pensioner och äldrefrågor i går med tre centerkvinnor som besökte mig i riksdagen. Väldigt bra samtal där vi bytte åsikter och förslag med varandra. Äldre personer är ju en viktig grupp i samhället och som kommunal företrädare kan man göra mycket. Det behövs fler trygghetsboenden och valfrihet vilka som ska ge vård och omsorg. Innan mötesdagen var slut var det kommitté möte och partigruppsmöte. Därefter var det lugn och jag kunde börja ”göra nytta”. Med det menar jag att läsa och besvara mail och telefon som har höft av sig, planera för morgondagen och inför lördagen då jag ska till Umeå. Men allt jag gör i rikets tjänst är ju och möten är nödvändiga för att skapa kontakter och få information och kunskaper.

pensionsorg marsI dag började dagen med frukostmöte som Barnnätverket ordnat. Det handlade om att göra barnkonventionen till Lag. Äntligen säger jag för vi kan inte mer än nog skydda våra barn. Barnen ska bli tagna på allvar och lyssnade till. För att alla som kommer i kontakt med barn ska lära sig detta är det tänkt att man ska ha ett kunskapslyft och lära alla socialsekreterare, barnomsorgspersonal, skolor, skilsmässoadvokater, poliser o s v ska få möjligheter att lära något nytt.

Därefter var det Ledamotsrådet. Den grupp som tar upp olika saker som behöver förändring för ledamöter tillsammans med riksdagsdirektören. Alltid förbättringar på gång som ska läras in. Nästa möte var tillsammans med våra pensionsorganisationer. Det var SPF, SKTF, PRO och de kristna seniorerna RPG, Stimulerande samtal där man ger och tar. Mycket bra. Vi lever längre och är piggare självklart ska vi höja pensionsåldern. Vården och omsorgen är olika i landet och att göra något med de pensionärer som har det lägsta inkomsterna är något som kommun och regionenheten ska och kan sköta. Vi måste få mer pang för pengarna!

Senaste inläggen.
Vardagslivet 28 Maj
Sen lunch 27 Apr