Blogg
Solveig Zander

Brottslighet

pralinerDet är sannerligen skillnad på brott och brott. Den här veckan har verkligen handlat om det för min del. När Catarina Deremar, C, oppositionsråd i Tierp och jag tillsammans med företrädare för företagarna och företagare träffade Per Åsling, C, ordförande i Skatteutskottet för att diskutera 3:12 regler framkom att sedan ROT-avdraget försämras frågar man efter svarta tjänster igen. Det är ett brott.

För ett par veckor sedan var jag en kväll i Norrköping då partiet hade kretsstämma. Jag förmedlade bl a vad som vi i riksdagen jobbar med då det gäller socialförsäkring och sociala frågor. Handlade förstås mycket om pensioner och premiepensioner. Som tack för att jag ställde upp fick jag inte blommor utan en fin pralinask. Då jag inte kan äta upp dessa godsaker själv la jag ut den i fikarummet på vårt riksdagskansli dagen efter. Egentligen ska ju alla gåvor vi får i vårt riksdagsuppdrag arkiveras. Men nej, varför ska pralinerna mögla i ett skåp? Jag gjorde fel och man kan undra är det ett brott?

I går hade vi en riktigt bra pensionsgrupp. Vi behandlade pensionens grundbelopp, förändringar i AP-systemen, överföringar av premiepension till flyktingar och fonder på fondtorget. Där handlar det ju om vissa brottsliga handlingar, som drabbar enskilda personer. I dag har jag varit på FK och fått veta vilka olika brottsliga handlingar det finns inom socialförsäkringssystemet. Miljarder handlar det om och det är brottsligt.

Under mina 11 år i riksdagen har jag ”handlat” i tågkafét för totalt uppskattningsvis 400 kr. Oförsvarligt! Jag har köp kanelbullar, smörgåsar, yoghurt och dy. Så himla dumt och brottsligt eller obetänksamt? Givetvis ska dessa pengar dras från mitt nästa arvode från riksdagen. Men ingen har haft några utlägg, för det ingår i årskortet. Men, vi får inte använda dessa poäng som man får för varje sittplatsbiljett, sovplatsbiljett och för varje nytt kort jag får varje år. Givetvis har jag kunnat ta ut dagtraktamente, men nej jag anser inte att jag haft några utlägg. Men så får man inte tänka. Varför gör man fel trots att man inte menar det?

Nu stunder en helg med sol och värme.

Senaste inläggen.
Vardagslivet 28 Maj
Sen lunch 27 Apr