Blogg
Solveig Zander

Rädda landsbygden

vård utanför tätortenAlla kan inte bo i storstaden, eller i städer överhuvudtaget. Vi måste sprida våra bostäder och vår befolkning i hela vårt avlånga land. Börjar vi i närområdet och medverkar till att det finns bostäder på landsbygden är det första steget. Då slipper vi långa transporter, får närhet till service och handel. Det skapas en möjlighet att välja hur du vill bo och leva och var du vill bo och leva. Företagande på landsbygden har många fördelar bl a med personal som troget stannar kvar och växer och utvecklas med företaget. Ungdomar blir mindre rotlösa får kompisar och känner trygghet och en mening med livet.

Fjärdhundra pizzanI går när Ola Johansson, centerriksdagsledamot och ansvarig för bostäder besökte Enköping och Fjärdhundra i går träffade vi Jan Fredriksson, centern och bygdens son, Kjell Sjöberg (EP), Magnus Hellmark, centern Enköping och bonden mm Lars-Göran Eriksson som med sina tomer vill se byggnation i Fjärdhundra. Kommunledningen i Enköping måste tänka på och satsa på den del av kommunen som finns utanför stadskärnan. Men till det behövs en centerstyrd kommun!

I Unt i dag kan man läsa vad Centerpartiet anser vara skandal. Tack vare centerpartiet har det blivit bred enighet i Regionen att stärka primärvården och primärvårdens uppdrag. Alltså i hela länet! Men den socialistiska miljöpartiledningen i regionen har nu gått på tvärs. I stället för en förstärkt primärvård med akutuppdrag dygnet runt stänger man nu primärvårdsakuterna i Norduppland. Man vill lägga ner  vårdcentralen och distriktssköterskemottagningen i Rasbo. Skandal! Gör om gör rätt. Tydligt framgår att socialister vill centralstyra i allt. Inse att medborgare är en tillgång och inte motståndare. Det är dags och högtid för centerstyre nu.

Senaste inläggen.
Vardagslivet 28 Maj
Sen lunch 27 Apr