Blogg
Solveig Zander

Sverigeförhandlingen

Sverigeförhandlingen handlar om att bygga ny järnväg. Det handlar om sträckan Sthlm, Göteborg och Malmö som behöver bli snabbare och en konkurrent till flyget. Den nya järnvägen som ska byggas, om den byggs det finns just nu ingen tvärsäker majoritet.  Catharina Håkansson Boman, f d statssekreterare till Maud Olofsson, leder Sverigeförhandlingen. Med sig, till oss som var i Uppsala, hade hon Lars -Erik Eriksson som är sakkunnig i järnvägsfrågor. De hade klart för sig att det behövs fler rälsar mellan Uppsala och Sthlm om det skulle byggas ett nytt bostadsområdet söder stan. Uppsala kommun har tagit fram beräkningar på hur många nya bostäder som skulle kunna byggas, om det fanns en järnväg och det var i alla fall ca 50.000 och det är precis vad Regeringen efterlyser. Alltså fler bostäder. Blir spännande att se vilka som vinner i samarbetsregeringen, som den vill kallas.

Rd huset med isMen det är, som sagt, många hinder som ska övervinnas innan allt är färdigt. Många inblandade och mer budgetiserade pengar behövs. Men i dessa tider då vi diskuterar budget är det omöjligt att säga vad man ska avstå ifrån för att prioritera till järnväg.

Avslutar kvällen på hemma plan med intervjuer av partistyrelsen. Vilken lättnad att inte behöva åka till Stockholm, i kväll.

Senaste inläggen.
Vardagslivet 28 Maj
Sen lunch 27 Apr