Blogg
Solveig Zander

Pausfågel

I dag har jag varit den som har ”underhållit” centerns kretsordföranden som är i riksdagen för att slipa formen inför det kommande valet. Nu måste man som ledare vara tydlig i hur valrörelsen ska genomföras och få med sig alla medlemmar på det. Valrörelsen är viktig men det är nästan så att god planering och genomförande är minst lika viktig. Jag har berättat som ”pausfågel” om sjukförsäkringen där centerpartiet vill ha bort den ”bortre gränsen”, se bättre samverkan mellan FK, sjukskrivande läkare, den sjukskrivne, arbetsgivaren och arbetsförmedlingen, kortare sjukskrivningar, bättre rehab, lika förutsättningar för företager som för anställda, mm. Pratade dessutomKrestordföranden om pensioner. Det handlar om att höja pensionsåldern, jämställda pensioner, höjd pension för de med lägst pension och självklart premiepensionen, PPM. Där vill ju sossarna med statsministern i spetsen ta bort den. PPM är den enda lilla del i pensionssystemet som vi själva kan bestämma över. Fondbolagen på fondtorget ska kollas bättre så de inte luras eller är kriminella. Antalet fonder är inte problemet utan kunskapen om möjligheten att vi kan välja. PPM är viktigt för våra barn och barnbarn som under hela sitt yrkesverksamma liv kan avsätta dessa 2,5 procent. Det kommer att göra skillnad i deras pensionskuvert en vacker dag. Valfriheten och möjligheten att själva påverka är viktigt för oss centerpartister. Vi har ett eget ansvar för vårat liv och leverne .Storebror staten kan inte bestämma allt åt oss. Här har vi olika uppfattningar S och C.

Senaste inläggen.
Vardagslivet 28 Maj
Sen lunch 27 Apr