Blogg
Per Markus Risman

Visst är SD mörkbruna Frantzén

”Mörkbrun politik är ingenting som vi står för inom SD, det gör mig upprörd när Risman uttrycker sig så där om oss.” Så svara Lars Frantzén (SD) mig i Enköpings-Posten när jag i en debatt om deras välfärdsnedskärningar har en mörkbrun politik. Ett farsartat svar som i bästa fall är bara ren och skär okunskap om hans eget parti och deras politik och som inte går att ta på allvar.

Det är svårt att inte se det mörkbruna i partiet. Trots allt så har deras partiledare sagt att de vill avskaffa religionsfriheten, riksdagsledamöter sagt att de vill inskränka pressfriheten, vice talmannen för SD har sagt att judar och samer inte är Svenskar samt att homosexualitet är samma sak som pedofili, lokalpolitiker uppmanat till mord mot flyktingar – ja listan kan göras lång. Faktum är att när listan är klar så saknas inte ens skinnskallarna eller nazistkopplingarna för SD, det står deras riksdagsledamöterna Björn Söder och Oscar Sjöstedt för. Om inte det vittnar om mörkbrun agenda så vet jag inte vad.

Krokodiltårar gråter Lars Frantzén när han försöker förneka SD:s mörkbruna historia, politik och samtid. Synnerligt stora blir krokodiltårarna när man tänker på att Frantzén själv, samma dag som hans försvar i EP publicerades, stod i talarstolen och menade att de som flyr inte alls var flyktingar utan kom hit för att ta våra pengar. Ett uttalande tydligt rotat i ett konspiratoriskt och mörkbrunt tankesätt som vänder ett blint öga mot att folk flyr från Syrien för att 15 000 barn redan har mördats och att sextio miljoner är på flykt och att över 90% av dessa flyktingar befinner sig utanför Europa.

Att SD är mörkbruna ligger inte nödvändigtvis i att de vill stoppa invandringen eller något sådant. Det ligger i deras samhällssyn. Det är en samhällssyn där det är okej att sprida lögner om en grupp för att skapa hets mot dem, där media som inte skriver positivt om dem skall tystas eller där vissa skall stängas ute ur samhället för de inte är svenska nog. Det finns en konflikt mellan människor på grund av deras kultur och härkomst, men också mellan folk på grund av deras sexualitet eller könsidentitet. Det är ett urgammalt kännetecken på vad som är mörkbrun politik. Och SD bevisar att de står för denna konflikt i nästintill varje möjlighet de får. Och det är inte bara lokala politiker som Frantzén som bevisar det, politiker upp till deras riksdagsledamöter och partiledare bevisar det. Därför kallade jag SD för mörkbruna och därför kan jag inte ta Frantzéns krokodiltårar på allvar.

Senaste inläggen.