Blogg
Pyry Niemi

Nu blickar vi framåt

Hej hej
Dags att skriva några rader igen. I fall inget oförutsett händer får den feministiska samarbetsregeringen igenom budgeten för 2016, vilket kommer att innebära rätt stora och positiva förändringar i det svenska samhället. http://www.regeringen.se/contentassets/dd95ef69eafa4f6dadcac0c2b7855652/regeringsforklaringen-2015.pdf
Det är dock ett tufft klimat i riksdagen. Allianspartierna brottas med svåra identitetskriser och flera ledande borgerliga politiker har haft svårt med omställningen till att vara i opposition igen. Det finns dock frön till mycket goda samarbetsmöjligheter över blockgränserna. Försvarsuppgörelsen är en sådan, där dock Fp, som i många meningar varit mest pådrivande i alliansen kring försvaret, valde att avstå samverkan. Mycket märkligt, då ordföranden i försvarsutskottet är just folkpartist. Nåväl. Vi har många utmaningar, sjunkande skolresultat, ta tag i massarbetslösheten, integrera alla de som söker skydd och en fristad i Sverige, minska klyftorna mellan pensionärer och de som arbetar, energifrågorna osv. Det är roligt och ett stort förtroende att vara riksdagsledamot, men det här året har verkligen visat att det är hårt arbete också. Vi hörs o ses.

Senaste inläggen.