Blogg
Pyry Niemi

Jobben är viktiga inom EU

Hej Hej

Solsken men lite bakslag för värmen. Det lackar också mot Europaparlamentsval. Vi socialdemokrater har presenterat vårt valmanifest och våra tre viktigaste frågor  är: Jobben, schyssta villkor på arbetsplatserna och klimatet.

Skulle vi ställa alla arbetslösa inom EU på en rad, skulle den sträcka sig från Stockholm till Jakarta. 10 800 km. Nästan 27 miljoner människor befinner sig i arbetslöshet varav 400 000 i Sverige. Det är många tappade sugar i den kön. Tänk att vakna upp morgon efter morgon, utan möjligheter att styra sin vardag, med mössan i hand för att få ut sitt bidrag eller kanske inte ens få någon ersättning överhuvudtaget. Så ser det ut för rekordmånga unga, inom EU 6 miljoner och i Sverige 167 000. Föreställ dig att gång efter gång bli nobbad möjligheten till ditt första arbete. Sverige är ju knappast ett föregångsland i det här sammanhanget. För första gången erbjuds Sverige stöd från EU för att motverka ungdomsarbetslösheten. Något har gått snett inom EU, framtidsdrömmarna har förvandlats till askgrå vardagsfiaskon för så många unga människor. Hopp, vilja och amibitioner har dränkts i passivitet, frustration och desperation. Efter femton år av konservativt styre inom EU och 8 år med borgerlig regering i Sverige, behövs det en ny färdriktning för EU och Sverige. Vi socialdemokrater kommer aldrig att acceptera den här utvecklingen.  Efter 15 år, av oengagerat konservativt styre, finns en möjlighet att socialdemokraterna kan bli det största partiet inom EU.Det är dags att välja en ny väg från hopplöshet och passivitet till engagemang och egenmakt. Glöm inte att rösta. Förtidsröstningen börjar redan 7 maj och det går bra att rösta fram till 25 maj.

 

 

 

Senaste inläggen.