Blogg
Pyry Niemi

1,2,3 Hoppa sa Reinfeldt

Hej hej

Våren kommer smygande. Tar en paus och går tillbaka, gömmer sig en stund, men likväl vet vi en sak. Det blir en ordentlig vår och en sommar likaså.

Trianguleringstricksandet fortsätter – Borgarna kopierar våra idéer för att få väljarna att tro det inte finns några konflikter.Nåja, måste bara påminna om en till. I går gick det att läsa i EP att moderaterna vill ha mindre klasser och fler lågstadielärare. Ja, det har vi sagt länge och grattis M att ni tycker som vi. Det som dock är mest intressant hur dessa satsningar ska finansieras. Höjda alkohol – och tobaksskatter bl.a., men det glöms ofta bort att vi socialdemokrater tillsammans med övriga oppositionspartier räddade 3 miljarder till statskassan, genom att rösta nej till förslaget om höjd brytpunkt för statlig skatt. Det har borgarna och M glömt bort. Hade vi inte gjort detta, skulle det funnits betydligt färre kr att satsa på skolan,Valrörelsen handlar om detta. Moderaternas tricksande och fixande börjar bli så vanligt att genomsnittsväljaren funderar säkert , hur ligger det till egentligen, och vad är det som gäller. M´s senaste tricks är att lägga ut en nationell M-lista toppad med Fredrik Reinfeldt i varje valkrets, samtidigt som de också erbjuder en M-länslista inför riksdagsvalet. Nu är det bara ett utkast än så länge, möjligen dras några av dessa listor tillbaka, men sannolikt är det ett sista desperat försök att locka väljare ute i länen, samtidigt som länskandidaterna får färre röster. Ja, ja.Så här kommer det att se ut. Hela valrörelsen kommer att tricksas fram via de moderata kampanjstrategerna. Reinfeldt säger att det är tungt att regera, i ett försök att väcka sympatier, Borg hoppas att sysselsättningen inte ökar för snabbt, Borg värnar överskottemålet, samtidigt som regeringen vänt ett överskott i statsfinanserna på 67 miljarder kr till ett underskott på 87 miljarder kr. varje uns av misstag kommer att mörkas med helt nya och annorlunda utspel. Det är säkert en strategi, men hur mycket förvirring går det att skapa innan väljarna börjar ana oråd. Slutligen vill jag bara nämna något om Ms stämma för en tid sedan. Partisekreteraren i M väljer att göra en parodisk ”strippscen” och partiordföranden tillika statsministern vädjar till delegaterna att hoppa på kommando. Det är kanske  detta som M längtar efter, att få vara lite mer lättsinniga – crazy och slippa och ta ansvar eftersom statsministern anser att det är tungt att regera. Säg det då, och låt de som vill göra skillnad för svenska folket regera. Vi inom S är redo. Ett bättre Sverige. För alla.

Senaste inläggen.