Blogg
Nicole Blomgren
De vackraste rosorna har taggar

It is what is

Låt oss säga att det här året har varit konstigt, konstigt och ledsamt. Konstigt och glatt, bara konstigt.

Nu har jag bestämt mig för att ta upp min konstnärliga ådra igen och börja uppdatera om vad det är som verkligen händer i mitt liv och vilka hinder jag stöter på och kliver över på min resa. När jag började blogga så var jag en naiv 18-åring som trodde att allt som redan var jobbigt hade passerat hennes väg och det skulle stanna så. Det här året har jag kämpat så att mina knogar har blivit blå och gråtit floder, men jag har även lärt mig läxor som gjorde ont att ta sig i an.

Jag överlevde en depression, och att få mitt hjärta krossat men jag fick massa kärlek av alla som jag öppnade upp mig för och utan många av dem som jag stötte på i år hade jag varit ett skal av den jag brukade vara men det viktigaste är att livet går vidare. Det finns ett mönster i mitt liv som jag har ihärdigt följt, inte nödvändigtvis att jag har försökt vara som alla andra på flit för det går inte utan mer än att jag har försökt för mycket, ställt för höga krav och studsat vidare till nästa uppgift – aldrig stannat och jag kommer förmodligen inte göra det heller. Aldrig. Unstoppable. Om jag ska vara någons vän måste jag vara den bästa vännen av alla hens vänner, jag måste ge allt. Ska jag vara någons faster/moster så måste jag 100% av tiden vara felfri, om jag inte är det så blir jag arg på mig själv och om jag ska vara någons flickvän, så måste jag vara ideal kvinnan för honom för annars känner jag mig dålig som person och the list goes on. Men jag har börjat tänka om. När mina syskon barn tar sats och hoppar upp i min famn och skriker ett ill tjut för att dem får syn på mig så är det inte för att de tänker ”ÅH, DET ÄR DEN DÄR FELFRIA PERSONEN SOM VI ÄLSKAR!” Mer som ”Det är Nicole! Nicole är lite moody ibland, oftast glad men vem är inte det?” Jag vände verkligen ut in på mig själv för att vara en sån där exemplarisk människa som alla kunde prata gott om snarare än att de människor som betyder något för mig ska ha en fin uppfattning om vem jag är. Självklart, så ska man alltid vara snäll men om någon som man vet är ett ”rövhål” och inte har något snällt eller konstruktivt att säga så behöver man inte försöka blidka personen igenom att tro i sin vildaste fantasi att sagda ”rövhål” kommer bli ett helgon bara du är det tillbaka. Det är helt okej, att vända på klacken och gå oavsett hur förtjust du är i ”rövhålet”. Det är alltid okej att slinka ut igenom dörren om du tycker att det inte känns rätt för det gör det inte alltid. Att hålla hårt i något så att det skaver i händerna är inte alltid svaret för du kommer snart att hitta ett silkesrep som smeker din hand istället.

Mina silverrep är många olika saker och inte bara människor. Jag volontärarbetar i svenska kyrkan och socialiserar mig med äldre. Det är jätte roligt. Jag skriver såna här visdomsinlägg, också kul och jag tränar på gym med en PT och snart ska jag på en ledarutbildning för Junis som är en nykterhetsorganisation för barn. Alla saker där jag känner mig behövd, där jag kan stärka människor och få ett leende tillbaka föder mig och ger mig självförtroende. Jag kör efter budskapet ”Kindness Always”. Att vara snäll och behjälplig är den finaste gåvan man kan ge till någon för den är alldeles gratis 🙂 Att kämpa mot depressionen tände en låga i mig att om jag kunde på något sätt kan få någon annans dag att bli lite ljusare så skulle jag göra det med bebissteg och hittills har det gått bättre. Att vara där för någon kräver nödvändigtvis inte alltid en lösning, utan ett samtal, en kopp te eller något helt annat. Det kan alltid pigga upp och allra helst till den som har en depression. Men se till att inte glömma bort att om du inte är en legitimerad psykolog eller läkare eller på annat sätt verksam i vården så kan du inte ta på dig alla personens problem fullt ut och du har rätt att säga nej om det känns motigt – det gör dig inte sämre.

Be Kind

Nicole

 

Senaste inläggen.
It is what is 20 Nov
Microwave 18 Dec
<3 10 Sep
Reko 19 Jun