Blogg
Nicole Blomgren
De vackraste rosorna har taggar

Mitt ärligaste inlägg

Om vi går tillbaka till slutet av augusti förra året då jag räknades som överviktig. Jag hade blivit sårad av en kille som jag var väldigt kär i, eller så kanske jag var kär i tanken på honom och att bli älskad. För mig handlade det om att bli upplyft. Jag ville hämnas på alla som hade kallat mig för ”den sjungande köttbullen” på mellanstadiet i den lilla byggd jag hade placerats.

Jag började träna med personligtränare och rasade i vikt, jag tog bort allt fett i början på resan att ses som ”sexig, åtrvärd och vacker” allt som jag inte kände mig som annars.

När min bekräftelse kom på vågen att kilona började dras ifrån, var det som om jag äntligen kunde börja kompensera för min fuktionsnedsättning. Jag har levt efter att vara roligast, snyggast, smartast och helt enkelt bäst på allt.
Folk i min omgivning sköljde mig i superlativ och la sina värmande händer på mina axlar för att tumma upp min nya livsstil men ingen förstod vad den nya livsstilen skulle komma att ta mig – början på ett veritalt helvete som skulle komma att sänka allt i min väg och i mitt mående.

Helt plötsligt började jag att känna mig som ett tomt skal och sökandet efter perfektion började att fylla min vardag. Vardagsångesten hade blivit till något helt annat.

Något outhärdligt. Men jag log, jag log och skrattade och kände mig som en reklampelare som predikade om att vända sitt liv. Livet som jag vände till var tomt och innehållslöst. Nu handlade det inte längre om att bara bli smal, jag skulle gå i kyrkan, engagera mig i nykterhetsrörelsen, vara vegan och pratade om att volontärarbeta i Nepal.

Jag har alltid sett mig själv som en humannist och tycker om människor, men hade jag gjort vad jag tänkte i det här skicket så hade mina avsikter endast handlat om att ge mig själv en klapp på axeln och att fylla det hål av tomhet jag hade känt innan och självklart för att på något sätt ignorera mina egna problem, eftersom att jag inte festade ville jag vara helylle, helylle och influerad av det värsta jag hade kunnat tänka mig.

I oktober slutade jag att få min mens som vanligt. Jag minns att min mamma reagerade på det. Hon var ledsen. Men efersom att jag gick ner i vikt och sucessivt minskade på mina måltider som en duktig flicka och ignorerade suget i magen för att jag var hungrig när jag gick och la mig så gjorde det mig absolut ingenting. Jag vet att jag tänkte: ”Ja men vadå? Folk tar ju piller för att få bort sin mens så det är ju inget konstigt.”

Jag åt tre gånger per dag, inget fett skulle räknas in, decilitermått användes och jag var noga med att innehållet på tallriken skulle innestämma med 200 gram. Inga animaliska produkter. Nu hade jag börjat gå ner 3 kilo i veckan istället och euroforin var total. Jag lyckades men innuti var jag arg på mig själv.

Lite senare skaffade jag kläder som visade upp min nya kropp och när jag gick ut för första gången i mitt liv i Dublin, i ett nattlinne och svarta jeans kände jag mig plufsig och klumpig även fast att jag fick uppmärksamhet – jag ville dö men jag log och skrattade. Tomheten hade växt sig starkare och greppat tag i mig och ruskat om mig rejält.
Tomheten fick mig att ljuga och manipulera med nöje i en dans om livet som ingen visste hur den skulle sluta. Lögnerna höll på att skära av den tunna tråden av band som höll mig nära de som jag älskade mest.

Jag hade kräkts på toaletten för att göra mig av med det ”gift” som snurrade runt i min hjärna, giftet som skulle göra mig överviktig och oönskad.

Jag vet i ärlighetensnamn inte hur det är att vara oönskad.

Jag har alltid haft min familj bakom mig, varit omringad av starka, vackra, kompetenta indevider med hjärtan så stora att de kan fylla 20 mäns bröstkorgar. Giftet som jag pratar om var vanlig föda. Efter varje episod med låst dörr kände jag mig lite bättre men bara för stunden. Mina föräldrar väntade utanför och låste upp dörren, jag var i början rädd för att möta deras blick men med tiden var det inte skrämmande bara irriterande.

Jag var under den värsta tiden på en grund utbildning på ett hotell där vi skulle äta varannan timme och jag sprang i skytteltrafik mellan toaletten och matsalen. Kräktes, skämdes, grät, blev hög av kicken, klistrade på mig charmen, drog mig i håret av ångest, presterade om och om igen. Det var så det gick.

Min rumskompis var en trevlig tjej, som jag kom bra överrens med. Jag minns att när hon kom in på toaletten efter en av mina episoder och frågade om jag hade kräkts. Jag ljög och skyllde på att det måste varit så innan vi kom hit. Jag gick ner i receptionen och klagade på att någon hade kräkts på toaletten fast att spyan tillhörde mig. När jag vägde mig på gymmet måndagen därefter hade jag gått ner yttligare 3 kilo som förväntat.

Jag var smalare, men luktade illa var fucked up, och ganska elak för att avsaknaden av mat gjorde mig likgiltig. När jag inte kunde kräkas på toaletten, kräktes jag i skogen, i plastpåsar, flaskor som jag senare gömde undan och gick och slängde i soptunnan.
Det finns en lång lista av folk som jag vill be om ursäkt till. Däribland, min syster, hennes familj, mina bröder och framförallt mina föräldrar. Jag älskar er. Puss / Nickoshky.

Vändningen kom när min pappa tog med mig till psykratri akuten och jag fick diagnosen ”ätstörd” jag hade aldrig förstått att jag hade problem för alla jag hade känt med med en ätstörning var pinnsmala och det var inte jag. Men det handlar inte om hur kroppen ser ut utan snarare om hur ditt psyke fungerar. Jag var vacker på utsidan med långt blont hår, och lösögonfransar men var självmordsbenägen.

Jag blev inlagd men skrev ut mig 2 dagar senare och väntar på hjälp från olika instanser. Däribland öppenvården.

Jag har inte kräkts på ett tag och tänker inte börja med det heller. Jag har börjat träna med min pappas hjälp och jag får inte enligt honom se en våg igen. Jag ska träna mig i form med rätt kost och bra människor runt omkring. Jag kämpar varje dag mot min ätstörning och vill gärna dela med mig och hoppas att någon vill läsa.
Jag har förklarat krig mot min ätstörning, bitch you’re going down.

 

Stay classy wherever you are.

 

Duon som chefar

Jag har alltid haft en säregen humor och har skrattat åt det som jag tycker är konstigt för det är roligt. I dagens samhälle har man ofta en tendens att titta snett på folk som står ut och inte är enligt ramen för hur man ska vara och många här i vårt avlånga land och även globalt. De är rädda för att det ska tisslas och tasslas om hur konstiga och weird dem är.
Jag har erfarenhet av detta eftersom att jag oftast var den som det tisslades och tasslades om och vet ni vad? Jag är helt okej med det faktiskt även fast att jag många gånger inte ville märkas alls. Mycket av min humor kommer av min far men även av andra influenser också. När jag fortfarande bodde i Bålsta så tittade jag mycket på 6an (because who doesn’t?) och då fick jag upp ögonen för världens bästa duo – Erik och Mackan. De går verkligen inte enligt normen och bjuder på sig själva till 150 procent och jag bara ÄLSKAR det, och sen att Mackan har grattat mig på Facebook några gånger när jag har fyllt år får mig att känna mig en aning VIP faktiskt. Många snackar om Filip och Fredrik men de är inte ens i närheten av den självdistansen som finns hos Erik och Mackan för de har exakt min humor och verkar vara riktigt sköna snubbar.
Det bästa som fanns var när de i sitt program 99 saker att göra innan man dör skulle köra en ”Kronér” och skulle lura någon på konfekten eller när de på sin YouTube kanal körde med peg i munnen. Det är underhållning på hög nivå och jag hoppas att de kommer tillbaka in i rutan snart så att man kan få garva lite för folkligare personer som chefar så mycket finns inte. Det är verkligen en stor skillnad och man vinner väldigt mycket på att vara trevlig och bara allmänt skön för ingen gillar en asshat. Världen skulle vara en bättre plats om alla bara släppte loss lite och provade att göra 99 saker innan dem dog.

Det är väldigt starkt att bara kliva in i rutan och bjuda på sig själv oavsett vad folk tycker och det tar jag av mig hatten för helt enkelt.

(Bild lånad från Google)

 

Erik och Mackans YouTube kanal hittar ni HÄÄÄR

 

Lämna en like, kommentera, premunerera och hälsa från mig. 😉 

 

 

 

It is what is

Låt oss säga att det här året har varit konstigt, konstigt och ledsamt. Konstigt och glatt, bara konstigt.

Nu har jag bestämt mig för att ta upp min konstnärliga ådra igen och börja uppdatera om vad det är som verkligen händer i mitt liv och vilka hinder jag stöter på och kliver över på min resa. När jag började blogga så var jag en naiv 18-åring som trodde att allt som redan var jobbigt hade passerat hennes väg och det skulle stanna så. Det här året har jag kämpat så att mina knogar har blivit blå och gråtit floder, men jag har även lärt mig läxor som gjorde ont att ta sig i an.

Jag överlevde en depression, och att få mitt hjärta krossat men jag fick massa kärlek av alla som jag öppnade upp mig för och utan många av dem som jag stötte på i år hade jag varit ett skal av den jag brukade vara men det viktigaste är att livet går vidare. Det finns ett mönster i mitt liv som jag har ihärdigt följt, inte nödvändigtvis att jag har försökt vara som alla andra på flit för det går inte utan mer än att jag har försökt för mycket, ställt för höga krav och studsat vidare till nästa uppgift – aldrig stannat och jag kommer förmodligen inte göra det heller. Aldrig. Unstoppable. Om jag ska vara någons vän måste jag vara den bästa vännen av alla hens vänner, jag måste ge allt. Ska jag vara någons faster/moster så måste jag 100% av tiden vara felfri, om jag inte är det så blir jag arg på mig själv och om jag ska vara någons flickvän, så måste jag vara ideal kvinnan för honom för annars känner jag mig dålig som person och the list goes on. Men jag har börjat tänka om. När mina syskon barn tar sats och hoppar upp i min famn och skriker ett ill tjut för att dem får syn på mig så är det inte för att de tänker ”ÅH, DET ÄR DEN DÄR FELFRIA PERSONEN SOM VI ÄLSKAR!” Mer som ”Det är Nicole! Nicole är lite moody ibland, oftast glad men vem är inte det?” Jag vände verkligen ut in på mig själv för att vara en sån där exemplarisk människa som alla kunde prata gott om snarare än att de människor som betyder något för mig ska ha en fin uppfattning om vem jag är. Självklart, så ska man alltid vara snäll men om någon som man vet är ett ”rövhål” och inte har något snällt eller konstruktivt att säga så behöver man inte försöka blidka personen igenom att tro i sin vildaste fantasi att sagda ”rövhål” kommer bli ett helgon bara du är det tillbaka. Det är helt okej, att vända på klacken och gå oavsett hur förtjust du är i ”rövhålet”. Det är alltid okej att slinka ut igenom dörren om du tycker att det inte känns rätt för det gör det inte alltid. Att hålla hårt i något så att det skaver i händerna är inte alltid svaret för du kommer snart att hitta ett silkesrep som smeker din hand istället.

Mina silverrep är många olika saker och inte bara människor. Jag volontärarbetar i svenska kyrkan och socialiserar mig med äldre. Det är jätte roligt. Jag skriver såna här visdomsinlägg, också kul och jag tränar på gym med en PT och snart ska jag på en ledarutbildning för Junis som är en nykterhetsorganisation för barn. Alla saker där jag känner mig behövd, där jag kan stärka människor och få ett leende tillbaka föder mig och ger mig självförtroende. Jag kör efter budskapet ”Kindness Always”. Att vara snäll och behjälplig är den finaste gåvan man kan ge till någon för den är alldeles gratis 🙂 Att kämpa mot depressionen tände en låga i mig att om jag kunde på något sätt kan få någon annans dag att bli lite ljusare så skulle jag göra det med bebissteg och hittills har det gått bättre. Att vara där för någon kräver nödvändigtvis inte alltid en lösning, utan ett samtal, en kopp te eller något helt annat. Det kan alltid pigga upp och allra helst till den som har en depression. Men se till att inte glömma bort att om du inte är en legitimerad psykolog eller läkare eller på annat sätt verksam i vården så kan du inte ta på dig alla personens problem fullt ut och du har rätt att säga nej om det känns motigt – det gör dig inte sämre.

Be Kind

Nicole

 

Born to tell stories

I många omgångar mitt liv har jag funderat på vad jag bli vissa drömmar har hållit i sig, andra inte. Jag har velat starta ett café, jobba på McDonalds, bli veterinär och velat rädda världen flera gånger om  men det var igår som jag insåg vad det var som var mest attraktivt för mig – berätta historier. Folk som har följt mig både på bloggen och privat vet nog vid det här laget att jag har en förkärlek för många saker där bland ugglor och popcorn men även YouTube när jag satt på divansoffan och slö kollade på YouTube (som jag gör varje helg, obviously) så gick det upp för mig vad jag älskar att göra. Pj Ligouri eller KickthePJ är en av mina absolut största inspirationer inte bara för att han råkar vara en (i mina ögon) väldigt attraktiv lång italienare med en brittisk accent och smaragd gröna ögon utan för att han är en kreativ galen själ med många idéer som kör sitt eget race. Han sa i en av sin videor att han är född till att berätta historier, både andras och sina egna det var därför han började intressera sig för film och konst. För mig är det exakt samma sak. Ända sen jag var liten så har jag fantiserat och grejat. Jag brukade berätta för alla vitt och brett om min låtsas pojkvän Logan. Var vi brukade resa och hur snäll han var mot mig som gillade samma Disney filmer som mig. Mina bröder brukar påminna mig om honom och det fyller mig med all världens cringe. Thanks a lot. Att skapa karaktärer och att skriva har jag alltid älskat. När jag gick i 9an så skrev jag en berättelse som sedan skulle bli en bok och skapade en rebellisk tjej karaktär som var allt som inte jag var. Istället för att intressera mig för film och sätta mig framför en kamera på nätet som PJ gjorde så började jag skriva, vilket ledde till att jag kunde börja blogga för EP. PJs YouTubande ledde till att han fick 10000-tals följare och skapade och regisserade serien Oscars Hotel för min del så vet jag inte var mitt mitt skrivande kommer att ta mig. Hur än jag kommer leva, vad än jag kommer syssla med i framtiden vare sig det är entertainment eller ett socialt arbete och vem jag än kommer att leva med så vet jag en sak – I was born to tell stories.

Jag brukar säga att det var därför jag intresserade mig för journalistik dels för den sociala biten för alla intressanta människor man stöter på som har så många historier att berätta om olika saker som ger arbetet ett känslomässigt djupt men också för att ge folk som kanske inte annars har någon som lyssnar en definitiv röst och en chans att synas och höras, sprida olika budskap och föra vidare en historia eller en viktig sensmoral, till och med kanske en uppmaning men också för att jag som person skulle kunna växa och kunna säga det jag har på hjärtat, dela erfarenheter och kanske få någon att le. Ett drömyrke för mig som vill skriva och uttrycka mig sen är det klart att ren journalistik har sina mallar och att man inte kan slänga ur sig vad som helst i en tidning men det är en annan femma – så länge fingrarna får gå över tangentbordet nonstop så är jag nöjd.  Det här med att skapa karaktärer är också ett sätt att berätta andras historier fast på ett mer subtilt finputsat sätt, ett mer anonymt sätt. Något som kanske låter lite konstigt är att jag samlar på personligheter eller typ personlighetsdrag med det menar jag att om jag möter någon som jag finner intressant och har till exempel att drag att de är till exempel snarstuckna eller skrattar mycket eller har något utseendemässigt drag så kan jag komma att använda det när jag skriver en novell vid ett senare tillfälle fast jag överdriver det till tusen på så sätt är allt säkert hos mig, alla människor och alla historier. Personligheter som är olika mig själv är min favorit att skriva om. Det är en utmaning men det är inte bara riktiga människor och riktiga historier jag kan ta utav. Psykologinörden i mig som slaviskt följer psykologipodden och läser psykologi i kvadrat – 100 begrepp du borde känna till innan jag ska sova och som älskar självhjälp i alla former kan även ta till den typen av information för att få till något så bra som möjligt – när jag skrev om dyslexi till en berättelse så ringde jag och talade med en mycket trevlig kvinna på Sveriges Dyslexiförening och jag har även besökt katolska kyrkan i detta ändamål. Hursomhelst så blir jag alltid lika förvånad över hur mycket sanning och djup det finns i fiction i Harry Potter så använde JK Rowling sig av sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa för att skapa dementorerna, livlösa mörka karaktärer som suger livet ur sina offer till följd av en depression. När många läser det jag har skrivit så säger jag alltid till dem: ”Keep in mind att alla känslor är äkta. Jag har med all säkerhet känt just såhär bara att det är överdrivet eller annorlunda.” Små sanningar finns nog alltid i böcker på ett eller annat sätt när det gäller känslor även om det inte är baserat på författarens egna upplevelser eller inte är vetenskapligt baserat.

”I’m story teller who travels the universe looking for inspiration” – Pj Ligouri.

Nic

 

 

 

Hur man är alla till lags

Jag har tänkt mycket på hur jag beter mig, vad jag säger och vad jag gör under de senaste veckorna. Analyserat, vridit och vänt på mig själv. Fått lite ångest för att sedan blivit glad igen. Gråtit en del och rivit ner mina ideal på hur jag ska vara – för ingen är alla till lags.

Jag minns en gång hur jag satt i min mammas knä och grät. Hon tittade bekrymrat på mig och strök bort tårarna från sin förtvivlade nästan tonårsdotters rosiga kinder. Jag grät för att jag märktes, jag grät för att var jag än var så märkte folk mig och jag hatade det. Jag ville vara tyst, jag ville vara lugn. Jag vill vara inbunden och svår. Grå som en sten, obetydlig som ett avdankat McDonalds kvitto mot trottoaren där ingen gick. Jag ville vara i ljuset men samtidigt så ville jag bort från det. Alla strålkastare skulle riktas mot mig, men ingen fick kolla inte ens jag själv. Jag hade fått höra många gånger att jag var för högljudd, för skrattig, för pratig och för vass. Jag var trött på det. Min stora mun hade fått mig i trubbel för många gånger. Jag hade antagligen skrattat på fel ställen, åt fel folk vid fel tidpunkt. Mitt skrattande har samma funktion som en strömkälla – antingen på eller av. Ser jag något konstigt, som inte ens är det minsta lilla roligt så skrattar jag. Det har jag alltid gjort. Nu när jag ser tillbaka på mitt liv så inser jag att det var dumt tänkt för när allas hatkärlek, Mr. Pubertet entrade mitt liv mot min vilja och gjorde mig mer introvert så hatade jag det precis lika mycket som jag hatade att vara åt andra hållet. Olika omständigheter i mitt liv formade mig att inte lita på någon, vara på min vakt och ge mig tunghäfta när jag ville bli vän med någon. Jag gick ganska snabbt från att vara självsäker till att känna mig som grå aska, ett minus noll minus ett igen. För när allt kom omrking så öppnade jag mina sinnen och blev medveten om allt. Om ovidkommande saker så som min vikt, mitt sätt att skratta på och hur min haka blev dubbel på vissa bilder. Jag hade gått från den tiden då man var rädd för att knäppa cykelhjälmen i dubbelhakan som orsakade extrem smärta till att försöka skyla min haka igenom fula poser. Världen kändes som den smälte bort varje gång jag sa fel saker, svarade konstigt i telefonen eller sa ett opassande skämt och möttes av dömmande blickar istället för skratt. Nya människor var läskiga och att exponera sig själv för någon annan än sina två vänner var ett big no.

Min poäng är att man aldrig kan vara alla till lags. Oavsett hur man än ser ut, vad man tjänar, var man kommer ifrån eller vem man känner. För man kommer ständigt att dömmas av asshats. Det är lättare att se misslyckanden än framgång och ris istället för ros. Man ska ha en bekantskapskrets som älskar skiten ur än oavsett om man som jag är en full-time internet hobo.

Stay hella classy folks

Nic

Microwave

Tjolahopp!

De senaste veckorna har varit helt loco banana crazy för mig och nu för tiden ger Stockholm mig svettiga handflator (jag blir as nervös) av att åka dit. Kanske för att jag är en självutnämnd ”small trown girl” och köerna och stimmet av stressiga människor gör mig nervös för att jag är en sengångare och hindrar dom från att komma fram i tid eller för att anledningarna till jag har varit där är ganska sick.

Den 6e december åkte jag till Stockholm med min bästa vän för att se på ”The Amazing Tour Is Not On Fire” som är en scenshow som mina två favorit youtubare, Dan Howell och Phil Lester (danisnotonfire och amazingphil) reser runt med för att underhålla sina trogna och galna (jag) följare. Låt oss säga såhär, jag bara älskade det! Men det är så klart att jag tänker att jag också skulle kunna sälja ut Cirkus med min egen show, eller vad säger ni? 😉 Skämt åsido. Det finns någon ingen som kan få mig att skratta så mycket som dessa helt galna brittiska snubbar med likadana luggar och svarta stuprörsjeans. Nu tänker ni nog: ”Men Nic, fick du träffa dom, du som är så cool?” Okej… nej, ni tänkte inte så. Jag vet men nej, jag fick inte träffa Dan och Phil. Buhu, vip biljetterna var slut och även om jag mejlade deras agent så var det ett no go. Men jag fick mig ett gott skratt! 😀

I fredags var jag i Stockholm igen för….. TOP SECRET! Jag lovar att berätta om det mer om det blir aktuellt. Kul va?

LOVE, LOVE, LOVE

– Nicole

Psst… just nu gör Dan och Phil en julkalender på sin spelkanal och den hittar ni hääär :))

 

Guess who’s back :)

Hej alla underbara!

Nu är jag tillbaka och är 100 % redo att börja dela med mig av allt som är Nicole (dvs konstigt och lite omoget men glatt och nyfiket)

Förra torsdagen så kom jag hem från mitt livs största resa. I tio dagar så var jag ”Nicole, the swedish exchange student” och bodde hos en värdfamilj som inte var helt olik från min egen, om vi bortser från att dom var amerikanska vegitarianer och att min pappa är en svensk man med ett irländskt hjärta som älskar att grilla. För honom är begreppet ”vegetarianism” ungefär lika osannolikt och dumt som om att jag skulle vara tyst i en hel dag – det fungerar liksom inte. Jag trivdes bra i min roll som utbytesstudent. Jag kände mig ganska exotisk och mystisk. Men jag är nästan helt säker på att det mystiska försvann redan när jag satte min fot på flygplatsen i Oakland och började söka med blicken efter välbekanta ansikten, ansikten som jag redan visste inte skulle finnas där typ som Beyoncé. Mina 5 minuter av kändispaning konverterades till någon slags skräckblandad förtjusning när jag steg på en tunnelbana som körde av sig själv till vår destination. Mina vänner (ni vet vilka ni är) som satt bredvid mig och fick höra på mitt endlösa babbel om att jag ville träffa en rik man och bli behandlad som en queen genom hela resan – I ain’t sorry. Ni visste vad ni skrev på när vi vart vänner 😉 Under två dagar bodde vi i San Francisco i kvarteret Tenderloin som är ett av det tuffaste i Kalifornien och det gjorde varken mig eller min trogna följeslagare, ångesten en tjänst. Det första som hände var att en okänd man på vägen till vandrarhemmet tog tag i min arm och kallade mig för sin ”babe” ytterst obehagligt för den som redan lider av separations ångest från sin mamma och som redan på planet gått från eufori till ett gäng extensiella kriser och nervositet för att behöva göra sina behov på en trång flygplanstoalett när en arg passagerare närsomhelst kan helt oprovocerat rycka upp dörren för att nöden faller på och eftersom att jag hellre skulle hoppa fallskärm ut igenom fönstret istället för att ens komma på tanken att deala med en konflikt med en främmande människa skulle jag nog ursäkta mig och försöka på ett diskret, svenskt vänligt sätt spola ner mig själv i den alldeles för trånga klosetten.

Jag såg sevärdheter så som den berömda goldengate bron (som just nu råkar vara min skärmsläckare) och åt på en riktig amerikansk diner innan vi var framme vid skolan och det var riktigt awesome. För att vara ärlig så är det något med långa bilturer som jag faktiskt tycker på något konstigt sätt är mysigt. Precis som när trottoarer ger ifrån sig en doft av duggregn i sommarvärmen. Då känner man att sin gamla vän nostalgin ruskar om en. I USA var jag på zoo, träffade ett medium och såg en bläckfisk. Jag paddlade också kanot och kände mig fri och orädd… flummigt, jag vet. Men varje kväll innan jag blundade så kunde jag inte låta bli att tänka på hur det var för ett år sedan. När jag mådde som sämst. Då, jag drömde om att sätta mig i en bil och bara åka någonstans – destination okänd (för att prata klarspråk) Mina dagar var då på något sätt färglösa och meningslösa. Nu är mina dagar färgglada och om jag skulle sätta mig i en bil så skulle jag veta exakt var jag skulle vilja att den körde mig och jag skulle definitivt komma tillbaka. Jag är glad och tacksam för allt jag får uppleva, för att jag tar mig upp och för att jag ibland lever ett liv utan riktning för om allt skulle vara planerat så skulle jag utan tvekan ramla ihop och gnälla på att ingenting hände – ingenting är det värsta jag vet. När man som svensk kronisk småstadsbo också får uppleva en riktig valvaka så känns det som man har upplevt något riktigt unikt. Att även få träffa den ena inspirerande personen efter den andra gjorde mig gott och om jag får chans att göra en resa som denna igen så skulle jag inte tveka.

Nicole, den hemkära super turisten

<3

Hola!

Till och börja med så vill jag be om ursäkt för inaktiviteten här på bloggen. Mycket har hänt på kort tid och jag har fått gå igenom en del omställningar. Jag har nämligen flyttat till en folkhögskola! 🙂 Saay what? Jag mår väldigt bra och känner mig tillfreds med det mesta och så har jag inte känt på väldigt länge. Människorna på en (iallafall den jag går på) folkhögskola är öppnare och varmare och den klassiska ”klick mentaliteten” existerar helt enkelt inte. Att få vara någonstans där jag kan vända blad, där folk tar mig som den jag är betyder otroligt mycket för mig och för varje dag som går så växer jag minst en centimeter mentalt. Det enda som jag tragglar med är att bo hemifrån eftersom att jag är så hemmakär men det gör mina helger till något väldigt mysigt och kärleksfullt när dom väl kommer. Jag känner mig absolut inte lika rastlös längre vilket också är ett plus – nu kan jag äntligen andas. På riktigt och inte för någon annans skull.

Jag lär mig så otroligt mycket av alla människor jag möter för ingen är den andra lik och alla har sin unika historia med sig vilket gör just folkhögskolan till något mysigt och alldeles extra eftersom att jag är en sucker för mångfald 🙂 Ibland när jag inte har något att göra och sitter på mitt rum så börjar jag att fundera. Det är som att mitt liv snabbt visas upp framför mina ögon i olika tappningar för att få mig att förstå hur allt hänger ihop och varför jag har agerat olika, olika gånger och umgåtts med olika människor, tagit åt mig av olika saker och skrattat åt andra. Hela tiden har jag dragit den slutsaten att det måste ha varit något fel på mig, att jag är så knäpp och inte förstår. Att det är mig det är fel på tills då jag förstod att jag bara var människa. En människa felar, en människa, sårar och en människa förlåter. Alla gör det minst en gång. Tackvare folkhögskolan så kan jag vara mig själv så som jag vill. Alldeles för pratglad, skruvad och med jättekonstig humor – det är okej. Det har väl alltid varit okej men aldrig så självklart som nu. Min lärare sa till mig under en bildlektion: ”Nicole, nu skiter vi i idioterna. Du är inte kvar där.” Nej, du har rätt. Det är jag inte. Jag har gått vidare. <3

Blast from the past.

Att vända blad är inte enkelt. Jag har haft problem med det. Jag kan faktiskt erkänna att det blir någon slags konstig rubbning i mitt system om saker inte alltid är som de har varit.

Ett exempel på detta var när jag i veckan tog en promenad ner till mitt gamla hus och blev smått frustrerad av alla förändringar som hade skett från det att jag lämnade det för ca 6 år sen till att jag kom tillbaka. Jag var hyperaktiv och glad men samtidigt så kände jag en sorg. Jag är ju skyldig mitt yngre allt det där jag svor till mig själv – en kompensation för alla de gånger jag har känt mig så ensam och utanför och inget hade direkt slagit in. Men hade jag mött mitt yngre jag ”Lil ’Nic” som jag kallar henne så hade hon blivit över exalterad över att ha en blogg som fler än hon själv läser där hon inte behövde hitta på historier utan folk vill ändå bara veta hur det går ändå och att ha blivit intervjuad och fotad av Expressen… OMFG! Hon hade börjat dela ut ännu mer oläsliga autografer till höger och vänster. Det var samtidigt en lättnad att se hur det faktiskt inte var så bra som jag trodde och snart flyttar jag igen!! Till en skola…. Say what?! Det gäller att vända bladet utan att tänka så mycket, bara sätta ett slut rakt av och fixa fram en ny vit helsida och börja skapa sin framtid. Jag gillar det där ordspråket som säger att det förflutna en gång var vår framtid. För mig betyder det att man kan skapa sig en bättre framtid med rätt verktyg. Ett av mina verktyg är att inte hålla tillbaka. Den glada spralliga Nicole måste ut igen och det måste hon ASAP. Livet är för kort för att sitta och ångra saker. Min framtid börjar nu minnena finns alltid kvar. De förändras aldrig men de som man trodde skulle komma till sitt bröllop och bära vackra klänningar och kostymer och allt annat klyschigt är inte ens vänner länge. De gick andra vägar och om man håller fast saker för länge så kommer det att göra ont. Greppet kommer att lämna röda märken i dina hand. Att vinka hej då är smärtsamt men alla hej och hej då som man får uppleva i sitt liv är en läxa i längden. Det kommer alltid nya människor in i ditt liv som har något med sig. Vissa saker kommer jag vara fortfarande tacksam över även när jag 82 och andra saker kommer jag störa mig på och tycka är fruktansvärda i mitt liv. Tack till de som har varit en del i mitt liv. Ni som har fått mig att skratta. Ni som har fått mig att gråta. Ni som har fått mig att älska, ni som har fått mig att hata. Ni som har fått mig att ogilla mig själv, ni som har fått mig att älska mig själv. Oavsett om vi tycker om varandra eller inte så vill jag tacka. Tack för att utan er hade jag aldrig varit den Nicole jag är nu.

Do what makes you happy

Nicole

 

Reko

Jag studerar mig själv i provhytten. Tar ett djupt andetag. De starka lamporna framhäver alla mina skavanker och allt jag tänker på är hur självförtroendet sakta rinner av mig. Jag går ut till mamma och säger att jag hellre vill ha en baddräkt istället för en bikini. För sånt ska ju inte stora tjejer ha, stora tjejer som mig.

Det debatteras mycket om kroppshets i sociala medier och jag har själv tagit upp det i ett tidigare inlägg, konsten att älska sig själv. Det var på Intersport som jag i lågstadie åldern ansåg mig vara för stor för en bikini, att jag vägde för mycket. Just i det där ögonblicket där man bara inser… det ska ingen behöva få uppleva.

När jag blev äldre så började jag hata att bada för jag ville inte visa min kropp, jag döljde den med herr t-shirtar och skjorts och så fort någon sa att vi skulle åka till stranden så blev jag livrädd. Vadå? Vadå stranden? Tjejer som mig, kan ju inte vistas på stranden för då kommer ju alla andra att höja på ögonbrynen. Jag har många gånger försökt att gå ner snabbt och för mycket  i vikt och jag minns att jag grät till min dåvarande lärare och sa att jag måste smal så att alla ska tycka om mig. Men idag tänker jag betydligt annorlunda. Min kroppsform är inte måttstocken för skönhet. Att få den perfekta ktoppen skulle för mig innebära en massa saker som jag inte vill lägga ner tid på men det  innebär inte att jag struntar i att gå promenader eller bara lägger ner. Det innebär att jag prioriterar vad som är viktigt för mig i mitt liv och det som är viktigt för mig är att älska mig själv tillräckligt mycket för att kunna göra det jag vill utan att tänka om hur många gånger som helst. Jag kommer att fortsätta vara fysiskt aktiv för min skull och inte för någon annans skull. För alla de gånger jag har känt att jag inte har räckt till så kommer jag nu att jobba på att dubbelt så många gånger känna att jag duger. Att jag är helt normalt onormal utan några ideal stickandes i ryggen på mig som säger åt mig att jag beter mig fel eller inte ser ut som jag borde göra. Jag ser ut precis som jag borde göra. Jag är skapt såhär om min kropp ändrar på sig så är det okej och om den inte gör det så är det också helt okej. Jag kommer att fortsätta leva ändå, leva för mig själv och det jag tror på. Låt mig.

 

Peace

Nicole

Senaste inläggen.
It is what is 20 Nov
Microwave 18 Dec
<3 10 Sep
Reko 19 Jun