Blogg
Magnus Bromark

Hej företagare!

Vårt välstånd i Sverige vilar ganska tungt på era axlar som företagare. Ni anställer personal, ni utvecklar, säljer tjänster och produkter, exporterar till andra länder m.m. Utan era välmående företag tappar landet Sverige mycket fart. Det är då mycket viktigt att ni som företagare också är välmående och känner er trygga med att våga satsa.

Det finns en hel del analyser på att företagare många gånger saknar samma skydd som de anställda har om saker och ting inte går som det är tänkt. Det gäller till exempel om företagandet måste läggas ned och företagaren blir arbetslös. Har man inte gått med i A-kassan eller har sparat ihop en buffert blir det till att leva på 365 kronor per dag!

Vad kan man göra då?

  • Se över möjligheterna med A-kassa. Skillnaden kan vara från 365 kronor per dag till 910 kronor per dag. Kostar cirka 100-150 kronor per månad att teckna.
  • Fyll på en buffert. Tjänstepensionsregler är ganska generösa. Ta hjälp och undersök. Det brukar fungera bra med en månadsavsättning när man väl kommit igång.

När det gäller inkomstförsäkring bör du kolla regler för vad som gäller. Risken finns att försäkringen inte kommer att ge så mycket men det är värt att kolla upp.

Förslag: Ta kontakt med din rådgivare på banken som hjälper dig att se över ditt behov.

Förresten; Heja Sverige🙂

Senaste inläggen.