Blogg
Magnus Bromark

Ung Företagsamhet – mässan 6/3 2018

Jag kom dit 08.00 och lämnade 20.30. Alltså dryga 12 timmar inne i Fyrishov. Låter det trist? Det var det inte; Vilken energi, vilken ambition, vilket mod, vilken glädje som bara vällde ut oavsett var man än såg. Dagens ungdomar är verkligen fantastiska när de får chansen!

Ung Företagsamhet säger att de gör skillnad, och de gör dem. Jag har sett och hört så många berättelser som verkligen bevisar detta. ”Man skickar in en unge och ut kommer det en ung människa med framtidstro och energi” var det någon som sa. Ett av regionchefen Sofi Layanis uttryck är ”kärlek, krav och konsekvens” och hela organisationen lever verkligen efter detta!

Enköping och Håbo då?

I den stora tävlingen ”Årets Företag” hade vi sammanlagt 12 av 20 bidrag från Enköpings och Håbo kommuner. Av de 7 som slutligen tog sig till final var 5 från Håbo. När det slutligen var klart tog Håbo och Fridegårdsskolan hem 1:a och 2:a plats. Dessutom vann Westerlundska skolan två tunga titlar i andra kategorier. Bland annat ”Årets vara” och ”Årets innovation”. Vi kan lugnt säga att vi alla kan vara mycket stolta över ”våra” skolor!!

Vilka ska äras då?
Främst tänker jag på lärarna. Utan deras enträgna slit under uttrycket ”kärlek, krav och konsekvens” händer inte så mycket. Jag är så imponerad, ni är verkligen beundransvärda. Sedan finns alla omkring Ung Företagsamhet där jag först tänker på alla partners – vi har sett en fördubbling på ett år i Enköping – men också på alla som ställer upp som rådgivare, mentorer eller deltar på annat sätt med stöttning till ungdomarna.

Se bilder från mässan här

Är det viktigt?

Det är vansinnigt viktigt! Att få en jämn och kvalitetssäkrad ström av personer med entreprenörens egenskaper är avgörande för att vi ska få en vidare utveckling av samhället. Så viktigt är det!

Nu är det bara ett år till nästa mässa, längtar redan dit…

Magnus

Senaste inläggen.