Blogg
Magnus Bromark

Palla pension – palla försäkringar?

Jag kan räkna upp ganska mycket som är roligare än att fundera över försäkringsskydd, men jag kan inte räkna upp så många saker som är viktigare. Det gäller förstås inte dig som aldrig råkar ut för något tråkigt, som skador på dig själv eller din egendom t ex bränder, sjukdom, olycksfall, stölder, arbetslöshet, försenat bagage eller liknande. Du är kanske; ”Det händer inte mig därför köper jag ingen försäkring”!

Det knepiga är ju att du inte behöver någon försäkring om inget händer, men ingen vet att det alltid kommer att se ut så. Därför måste man som ansvarsfull person se över detta. Är man försörjare till barn har man ett mycket tydligt ansvar att skydda sin inkomst. Vad händer om du blir arbetslös, sjuk, skadad eller avlider? Vad händer om du krockar, om bilen stjäls, om huset blir vattenskadat eller brinner? Klarar sig de omkring dig då? Fräna frågor kanske, men de måste ställas och besvaras.

Billigt är bra eller?

Det finns dem som fortfarande idag väljer den billigaste försäkringen. Priset och innehållet på försäkringen hänger ihop, men det visste du säkert! Billig försäkring = mindre innehåll. Att jämföra priser är naturligt men ännu mer viktigt är att jämföra innehåll i försäkringen så det passar din livssituation. Vad är ditt behov när olyckan varit framme?

Rekommendationen

Det får bli den vanliga: Gör din egen analys eller låt din rådgivare hjälpa dig. Idag har alla banker lösningar för dig som privatperson och i princip alla försäkringsformer. Prata med din kontakt för att få en överblick.

Om en vecka/Magnus

Senaste inläggen.