Blogg
Magnus Bromark

Tillbaka!

Efter en skön – men kanske inte enbart avkopplande semester – är jag tillbaka. Många 100-mil i bil blev det.

Inga försäkringar har behövt utnyttjas, korten har fungerat, men lite stödköp av kontanter behövdes på några få ställen. Jag konstaterar att kontantsamhället är på ”utdöende” även på andra ställen. I Sverige är det numer ganska vanligt med skylten ”Kontantfri butik/Restaurang” vilket ger ett nytt beteende. Jag har också förstått att vi (svenska folket alltså) fortsätter att skuldsätta oss på ett sätt som nog inte alltid är så smart.

Snackisar i övrigt

  1. Börsen har fått sig en ”känga” under juli. Först fanns oro för konjunkturen som ju varit god mot aktieplacerare i ganska många år nu. När denna oro lugnade sig blev ju Trump sur på Jung-On med ett ordkrig som hitintills enda resultat. Naturligtvis oroar dessa något impulsiva herrar världens placerare och kurserna på aktier har fallit, medan priset (och efterfrågan) på t.ex. guld har ökat.

 

Ovan ser ni graf på svenska aktiekurser vecka 29 till vecka 32. Ned med 5% sedan toppen :-(. Nu finns alltså en politisk risk i spelet. Otroligt svårt att sia om hur detta ska sluta, men oroande är det. Blir det en konflikt dras sannolikt Sydkorea med, liksom Japan och Kina. Dessa länder är storspelare både vad gäller import och export för stora varugrupper. Då blir det riktigt kännbart!!!

  1. Andra stora snackisar under sommaren verkar annars ha varit Transportstyrelsen med bristande kontroll och rapportering (undrar hur det där gick till egentligen), det har varit om Anders Borg, med i sig få förstahandsuppgifter (det kan aldrig vara OK att bete sig så – hoppas han får vård) och IK Sirius som fortsätter att forsa fram. Någon expert sa innan sommaren att ”nu är det slutlekt för Sirius” men oj så fel hen hade. Kul för Uppsala! Just ja, Sarah Sjöström äger!!

Hörs om en vecka!
Magnus

Senaste inläggen.