Blogg
Magnus Bromark

Saknar du krockkudde?

Kanske en lite udda rubrik men jag läser en undersökning som Skandia har gjort. Där konstateras att ca 1/3 (alltså drygt 30%) antingen är osäkra på eller som klart vet att de saknar ekonomiskt skydd ifall de skulle bli sjuka i mer än tre månader. Tre månader!! Värst var det hos kvinnor i åldern 30-49 år där drygt 40% svarade ”osäkra” eller ”klarar ej”. De flesta av oss vet att risken att bli sjuk i dagens höga tempo är stor och kanske värst för kvinnor i 30-49 års ålder!

Hur kan det komma sig?

Naturligtvis finns inget konkret svar som täcker hela frågan, men kanske är det så att man är så upptagen med familj, vänner, resor, huset, jobbet mm att man missar denna ”lilla detalj”. För det är en liten detalj innan man blivit sjuk. Det känns kanske viktigare att försäkra huset, bilen, barnen att ordna semestern, att sköta trädgården osv. Sen finns det väl också (kanske) ett inslag i att ”det händer inte mig” vilket ju mer är en förhoppning som kanske håller, eller kanske inte.

Vad vill jag komma med detta?

Den viktigaste personen i ditt liv är du! Visst, en försäkring gör inte att du inte insjuknar men den gör kanske att huslånen kan betalas, att du kan behålla bilen, att semestern ändå kan bli av eller att du inte behöver ta ut hela buffertsparandet.

Rekommendationen:

Jag vill att du ska tänka till! Det finns sjukförsäkringar som täcker en stor del av det inkomstbortfall som blir fallet vid sjukdom. Hur stort bortfallet blir avgörs ju främst av den lönenivå du har idag. Ta ett besök hos din rådgivare. Gå igenom din situation och ta ditt beslut.

Nu hoppas jag att du ska slippa använda din krockkudde i form av en sjukförsäkring men det är som med bilar, det är skönt att veta att krockkudden finns där ifall olyckan är framme!

Hörs om en vecka!

Magnus

Three mature female friends standing eating Italian ice-creams while in a street in Tuscany during summer. They are smiling and facing each other and enjoying their holiday.

Senaste inläggen.