Blogg
Magnus Bromark

Hur får man en tjej?

Jag ägnade några minuter till att undersöka vad som googlades mest under 2016. Det brukar vara både överraskande och intressant. Denna veckas blogg handlar således inte alls om banker.

Vad googlade vi mest 2016?

De 10 mest populära sökningarna (alla kategorier):

  1. Pokémon Go 2. EM 2016 3. Iphone 7 4. Donald Trump
    5. OS 2016 6. David Bowie 7. Melodifestivalen 2016
    8. Lisa Ekdahl 9. Prince 10. Brexit

Kommentar: Ni som varit i livet och inte märkt ruset efter Pokémon Go har nog en del att fundera på. Det har varit ”grej of the year” med de mest fantastiska berättelser. Själv blev jag nästan nedspringd av en pokémonjagande familj under en promenad i Uppsala i somras. Jag tror att mamman i familjen var hetast. Två levande och två numera döda människor finns högt upp där Lisa Ekdahl var mer efterfrågad än Prince. Sensationellt om ni frågar mig. En ny modell av en gammal telefon ligger också väldigt högt uppe. EM i fotboll var mer intressant än OS…

Poplärast bland Hurfrågor:
1. Hur laddar man ner Pokémon Go? 2. Hur lång är Sarah Sjöström?
3. Hur många pratar finska i Sverige? 4. Hur många lever på jorden?
5. Hur många deciliter är 280 gram pasta?
6. Hur blir vädret imorgon? 7. Hur får man en tjej?
8. Hur bildas moln? 9. Hur får man Uber Pop?
10. Hur stort är Småland?

Kommentar: Pokémon igen! Inte oväntat. Hur LÅNG Sarah är var tydligen vanligt. Undrar varför… En väldigt detaljerad fråga om pasta sticker ut lite tycker och vädret är en säker häst i alla väder. Undrar också varför storleken på just Småland var så intressant. Kanske på grund av namnet? Men det som sticker ut är framförallt nummer 7: ”Hur får man en tjej?”. Skulle vara intressant att se svaret på den, jag tror jag går och googlar 🙂

Nästa vecka är jag tillbaka på bankbanan igen (tror jag).

Magnus

Moln-över-småland

Senaste inläggen.