Blogg
Magnus Bromark

Spontanspar

Jag lovade ju att fortsätta att öppna upp för olika roliga saker i mobilbanken. Jag berättade förra veckan om skakfunktionen och ”fyll på”. Nu har vi kommit till spontanspar.

Minns ni funktionen ”fyll på”? Då flyttades pengar från ett sparkonto till transaktionskontot (kontot som kortet kanske swish och räkningarna är knutet till) för att fylla på detta under månaden.

Aktiverar man rätt behöver man inte logga in för att göra flytten av pengar. Det är bara att bestämma belopp och trycka ok. Det är samma sak – fast tvärtom – är det när vi ska beskriva spontanspar. Du kan alltså göra överföring till ditt sparkonto utan att logga in. Du kan maximalt spara 500 kronor per gång.

När är det läge för spontanspar?

Varje gång du vill belöna dig – du kanske inte köpte den nya jackan – så kan du föra över till ditt sparande. Du har ju faktiskt sparat genom att inte köpa jackan! Du kanske också är en som hittar saker på rea. Säg att jackan egentligen kostade 1.200 kronor men via rea fick du köpa den för 700 kronor. Du har alltså sparat 500 kronor. Sätt in det på sparkontot direkt via funktionen. Smart va?

Hur gör du?

Du aktiverar snabbsaldo samt spontanspar. Du anger vilka konton som detta ska röra. Normalt är det ett sparkonto (nästa års semester kanske) och transaktionskontot (kortkontot som slipper att dras när jackan inte köptes). Sedan är det bara att bestämma hur mycket du vill spara varje gång. I utloggade läge är det maximalt 500 kronor.

Åtminstone jag ”går igång” på detta. Gör du?

Om en vecka / Magnus

spontanspar_iphone

Senaste inläggen.