Blogg
Magnus Bromark

Enkla men roliga sätt i mobilbanken

Lite konstig rubrik kanske, många tycker ju inte att bankfrågor någonsin kan kopplas ihop med orden kul eller rolig. Jag ska försöka visa på att de faktiskt kan kopplas ihop.

De mest populära tjänsterna – efter swish – är ”skaksaldot”, ”fyll på” och ”spontanspar”. Kanske inte alltid de mest använda men de är populära! Jag tar helt enkelt att börjar redogöra för dem:

Skaksaldo:

Helt omöjligt att förstå bara på ordet men det går att se sitt saldo på – förslagsvis lönekontot – genom att skaka på telefonen. Du behöver bara aktivera på en knapp och ange vilket konto som ska visas när du skakar telefonen. Skakar du en gång till försvinner bilden på saldot. Rätt kul faktiskt!

Fyll på:

Funktionen ”Fyll på” är en enkel överföring till ett konto som kanske är kopplat till ditt bankkort – förslagsvis lönekontot – och där du inte har sparmedel på. Vill du fylla på detta konto under månaden så aktiverar du en funktion där du bestämmer från vilket konto du vill flytta pengar ifrån och till vilket konto du vill flytta pengar till. Sedan är det bara att skriva in det belopp som du vill flytta.

När du väl har ställt in dessa funktioner i din telefon behöver du inte ens logga in för att ”Fylla på” eller skaka fram saldot. Smart va?

Nästa vecka tänkte jag visa hur man spontansparar. Jag hoppas att du tycker att det verkar kul, jag älskar det!

Hörs om en vecka! Magnus

Snabbsaldo

Senaste inläggen.