Blogg
Magnus Bromark

Mobilen – ett multiredskap!

Kommer ni ihåg när man använde mobilen enbart för att ringa med? Oftast tung och klumpig och med tydliga avbrott där täckningen inte fanns.

Banken in i mobiltelefonen

Mobilbanken är ju numera ett begrepp. Större del av vår kundbas har den. Ålder spelar mindre roll än man i första hand kanske tror. De allra flesta använder den varje månad. Nästan alla tycker att den är bra! Många är ändå de som enbart gör saldocheck och möjligen godkänner räkningar.

Vad använder du mobilbanken till?

Du som är intresserad av placeringar, det finns massor av möjligheter och finesser. Du kan lägga order på aktier, fonder aktieindexobligationer på alla tänkbara vis. Stoppdatum, kursbegränsningar mm. Du kan få information i realtid kring kurser, du kan få analyser om det mesta, du kan lägga upp bevakningar och så vidare. Du kan också kolla upp dina korttransaktioner löpande och du kan lägga upp ditt sparande till kommande års semester. Vill du öppna ett investeringssparkonto (skattegynnat) eller ändra koden på bankkortet så gör du det här. De digitala tjänsterna växer helt enkelt i en rasande fart. Nästa steg kommer nog att bland annat handla om olika chattfunktioner (alltså direktkontakt) och lån. Snart är nog tiden förbi där man måste skriva under ett skuldebrev med blå kulspetspenna för att få låna. Vill du kolla in vår mobilbank kan du lätt göra det med att följa länken

Kommer den personliga kontakten att försvinna?

Mitt personliga svar är nej. Vi är ändå mänskliga varelser som behöver interaktionen med andra människor. Det kanske kommer att bli mer sällsynt sett ifrån vårt perspektiv. Det enkla och rutinmässiga kommer mer och mer att skötas på distans. För det svåra/sällsynta/känslomässiga tror jag att den personliga kontakten fortfarande är den regerande! Eller så hoppas jag bara det…

Nästa vecka kollar vi in mobilt bank-ID lite mer.

Magnus

Senaste inläggen.