Blogg
Lust

Mina pengar och andras pengar

Jag jobbar bredvid en grop där det en gång stod ett stadshotell. Nu ska marken grävas ut för att vi ska få se se vad som var där innan dess. Och sedan ska det bli något nytt, spännande där som vi behöver nuförtiden.

Jag har absolut inget problem med det. Tvärt om. Samhället och omgivningarna förändras, precis som livet. Så måste det vara.

Det jag funderar över är vad som händer där just nu. Ja, jag vet att jag är en otålig sort, som gärna vill att saker ska hända nu och meddetsamma. Men här verkar det stå ganska still. På anslaget på staketet står att utgrävningarna ska återupptas i april. Men i min kalender står det maj nu.

Och det enda som finns i gropen förutom presenningar, är ett lastbilslass isoleringsmaterial. Minst. Det har legat där sedan i höstas. Jag trodde att isoleringen skulle användas för att skydda utgrävningsområdet under vintern, men så var det uppenbarligen inte.

Tänker att det känns lite som en onödig kostnad att rullarna med isolering bara ligger där. Och jag är lite orolig för att det är mina skattepengar. För de känns fortfarande lite som mina på något sätt, och jag vill inte att de ska användas där de inte gör nytta. Någon tycker säkert att det inte är mina pengar utan någon annans. Förmodligen någon som inte bryr sig eftersom han eller hon har så gott om det. Fast också då kan jag tycka att man skulle vara lite noga med vad man får för sina slantar.

Men vad vet väl jag.

Senaste inläggen.