Blogg
Lust

Ljus i mörkret

Det känns som alldeles nyss det var sommar och ljust på kvällarna. Men nu är det höst, nästan vinter. I morse gnistrade iskristallerna på taken och det var riktigt kallt. Snö har vi dock inte fått någon än och det kan jag tycka är ganska skönt. Men det blir förstås ljusare när snön kommer och det saknar jag.

För det värsta med den här tiden är mörkret. Det blir mörkt redan på eftermiddagen, riktigt mörkt också på gator och torg i min lilla stad. Gatubelysning är något som man verkar ha sparat in på.

Så glädjande då att man har fått upp en del av vinterbelysningen. Den lyser upp och är dessutom fin att se på. Den vinterbelysning som en del tror är julbelysning. Men så är det ju inte. Julbelysning är de lysande stjärnor som man hänger upp närmare jul, och så julgransbelysningen i den stora gran som pryder torget i juletid.

Och torget kan verkligen behöva lysas upp. Det är riktigt svart på kvällarna nu. Mycket mörkare än det borde vara på vår lilla stads stora torg. Det finns lampor i träden runt om, i alla fall fanns det lampor där förra vintern, men dem har man inte tänt än. Synd, för det skulle göra skillnad. Hoppas att de tänds snart. Helst ikväll!

Naturlig nattbelysning


Senaste inläggen.