Blogg
Lust

Nu börjar det bli klart

Jag började för över ett år sedan. I februari förra året. Och nu äntligen börjar det bli klart. Projektet att skriva och ge ut en bok.

Att skriva själva boken tar sin beskärda tid. Det finns författare som skriver många tusentals ord per dag. Det gör inte jag. Ifall jag har en hel dag på mig, brukar det kunna bli ett kapitel, sisådär 1500 ord. Men det är verkligen inte alltid som jag har en hel dag till mitt förfogande…

Därefter ska manuset redigeras, lektörsgranskas och testläsas. Och så ska alla, eller i varje fall de flesta, synpunkterna arbetas in. Och så blir det testläsning igen. Och redigering.

När manusets innehåll börjar sitta, är det dags för nästa fas. Korrekturläsning och sättning. Sättningen valde jag att köpa från ett proffs eftersom det är så viktigt att boken blir så snygg och lättläst som möjligt.

Och så korrekturläsning igen.

Till sist är allt klart att skicka till tryckeriet.

Vaddå till sist? Bara för att boken börjar bli klar, så är inte projektet det. Boken ska registreras på Bokinfo, den stora bokdatabas som både boklådorna och internetbokhandeln hämtar information från. Provläsningsavsnitt ska läggas upp på smakprov.se, avtal med distributör ska tecknas och så ska pliktexemplar skickas till biblioteken och till BTJ och till SBI.

Men nu har jag verkligen börjat komma fram till upploppet (tror jag), och idag har jag gjort bokmärken att dela ut på releasepartyt. Kanske inte helt nödvändigt, men lite kul.

För snart är det dags!

 

Bokpyssel

Senaste inläggen.