Blogg
Lust

Bland tapetrullar, färgburkar och sågspån

Nu börjar det bli färdigt. Renoveringen av lägenheten alltså. Mycket jobb har det varit och ännu är det inte helt klart. Badrummen, en hall och några lister återstår att göra, men annars är allting nytt och fräscht.

Det mesta har vi gjort själva. Nåja, vi har haft hjälp av rörmokare, elektriker och snickare för det värsta finliret, men annars så. Det är en utmaning att göra något som man inte gör i vanliga fall. En rolig utmaning. Tapetsera har jag väl provat på förut men aldrig något i den här skalan, och det skulle läggas trägolv och klinkers, målas och kaklas. Och byggas ett helt nytt kök.

Man går liksom in i ett annat mod, en värld som består av en massa färger och material och doften av nysågat virke. Men det är också sågspån på golvet, alla golv känns det som. Det är flyttkartonger överallt och burkar med färg och tapetlim som man snubblar över. Och mängder av sorteringskärl på väg till återbruket.

Men nu äntligen, även om det är en bra bit kvar, har vi kommit igång med att packa upp några av flyttkartongerna. Lägenheten börjar alltmer likna ett hem. Jag kastar fortfarande lystna blickar på hinkar att blanda kakelfix i och kan fortfarande inte gå förbi ett rollerset utan att köpa det. Men det finns ju gränser för hur många rollerset man kan behöva, eller få plats med i en lägenhet för den delen, så jag hoppas att det kommer att gå över med tiden…

Kök1

Kök2

Kök3

 

 

 

 

 

 

Senaste inläggen.