Blogg
Lust

Få det att gro och växa

Under mitt arbetsliv har jag hunnit med att vara egen företagare i nästan 20 år. Ni som har hängt med i mina bloggar har kanske sett att jag ibland har skrivit om hur det är. På gott och ont, men mest på gott i alla fall.

Jag stortrivs med att få vara bland alla härliga kunder och medarbetare. Och alla goda ostar förstås. Det är roligt att gå till jobbet varje dag.

Och det är roligt att vara företagare. Att få bygga upp en verksamhet efter eget huvud och se den blomstra är helt fantastiskt. Visst är det många sena kvällar, långa arbetsdagar, en hel del oro och arbete nästan alla helger också. Men det hör till och är helt OK.

Sedan är det ju det där med att man som företagare faktiskt bidrar till både arbetstillfällen och pengar till välfärden. Det var ingenting som jag tänkte på först, och ingenting som på något sätt var avgörande för att jag skulle starta företag, men det känns rätt bra måste jag erkänna. Hade det inte varit för mig och mina företagarkollegor där ute, hade vi inte haft någon ”Vård-skola-omsorg” eller så värst mycket annat heller. Det är för att vi har vågat starta våra företag och varje dag anstränger oss att driva dem så bra som möjligt, som det finns pengar till allt det andra som behövs.

Imorgon kommer jag, och många andra företagare med mig, att dela ut ett litet ”kit” med allt som behövs för att odla en solros. Solrosen är en påminnelse att allt som växer behöver lite omtanke. Precis som våra företag behöver den bra jordmån, lite vatten, ljus och en massa kärlek för att växa sig stark. En bra bild tycker jag.

 

Solroskit

Solroskit

Senaste inläggen.