Blogg
Jessika Roswall

Tack för i år Almedalsveckan!

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

I år blev min vistelse i Almedalen extra lång, en hel vecka var jag på den underbara ön Gotland. Politikerveckan i Almedalen är en fantastisk upplevelse, men intensiv. När jag nu sitter hemma vid köksbordet och samlar intrycken, tittar igenom alla visitkort och svarar på mail slår det mig att i år hade jag många spontana möten som jag inte planerat, men som gav inspirerande idéer väl värda att följa upp.

 

Det går inte att delta i allt under Almedalsveckan men som ledamot av Civilutskottet har jag haft fullt upp med paneler, runda-bordssamtal och möten kring bostadsfrågan. Bostadsfrågorna är en het fråga, många av seminarierna detta år liksom förra året handlade om bostäder. Enda problemet med att frågan är het, är att jag inte hann gå på några av seminarierna jag hade spanat in i förväg. Bostadsfrågan är inte ny, men jag tycker att frågorna har breddats en aning vilket är bra. För det finns tyvärr inga snabba lösningar på bostadsutmaningen. I år deltog jag vid flera samtal där bostadsfrågan diskuterades tillsammans med infrastrukturfrågan. Det borde kanske inte vara någon nyhet, men tyvärr har det inte alltid varit så. Bra utveckling!

 

En annan infrastrukturfråga är digitalisering, som enligt vissa media toppade i år under Almedalsveckan. Digitalisering är viktigt för hela Uppsala län och för hela Sverige. Digitalisering är en bred fråga och utifrån mina uppdrag i riksdagen och som tonårsmamma har jag intresserat mig för reklam i sociala media vilket i år ledde till att jag fick delta i panel som ”expert” (hmmm – finns en del att säga om detta om man frågar mina barn) inom reklam i sociala media. Jag har tidigare bloggat om reklam i sociala media och i grunden tycker jag det är bra. Inom politiken upplever jag att det finns en stor kunskapsbrist kring det nya medialandskapet och hur vi ska förhålla oss till det. Det är en tråd jag verkligen behöver följa upp efter semestern.

 

Det blev en lång vecka på Gotland, därför är jag extra tacksam att ha lärt känna så många goda vänner och turligt nog för mig Theresa Östman som har sina rötter på Gotland och Fårö. Tack Theresa för guidning och ledig dag på Fårö!

 

Tack för i år Almedalen, vi ses nästa år:)

 

 

 

 

 

Senaste inläggen.
Nudging 21 Apr
Nytt utskott 30 Mar