Blogg
Ida Haags Serieblogg
En rastlös bipolär konstnärssjäl

Har djävulen kommit till Uppsala?

Exorcism- fiktion eller verklighet på duken i veckan.

 

Glad att jag inte var och såg filmen ”The Vatican Tapes” (2015) efter jag sett trailern på datorn. Jag trodde först att det var en politisk film om Vatikanen. Men det visade sig vara en dålig liknelse av ”Exorcisten” (1973).

 

Jag kom sedan på att jag sett trailern ” Exorcisterna” i Dokument Utifrån, men här var det ”på riktigt”- alltså inte fiktion. Jag såg den. Tydligen har det aldrig varit så många katolska präster som utbildat sig till exorcister som idag. ”Varför har djävulen kommit till Polen”?

 

En flicka berättar att hon fått homosexuella tankar och sökte sig till en exorcist för utrensning.

En annan ung flickas mamma sökte utrensning för att hennes dotter tappat intresset för sin egen religion. Det var ganska gripande scener ur verkligheten. De skrek alla som djur och spottade och slogs.

Det där ljuden hade jag hört förut, men på psyket i Uppsala.

 

Jag är nu glad att jag blev född här, som ateist, bisexuell och bipolär. Annars hade jag fått se en exorcist varje dag.

 

Det hade stått mig dyrt.

 

city2

(klicka för större bild)

contact@idahaag.com

www.idahaag.com

 

Senaste inläggen.