Blogg
Fru Ekström

loppisfynda

sommar lockar till utflykt och med utflykter upptäcker man en massa loppisar. har ni tänkt på att så fort det blir varmt så poppar dom upp…en här en där, som svampar. kanske har dom alltid funnits där men du har inte haft loppisradarn inställd under den mörka kalla årstiden vi kallar vinter. eller så är det nya loppisar, öppnade i garage eller sommarstugans lada. plötsligt syns dom och dom kallar på mig. det är alltid lika spännande att svänga av vägen, vika av från målet, mot ett äventyr i loppisvärlden och man vet aldrig vad man kommer att mötas av. hoppet finns alltid att få hitta den där perfekta möbeln man letat efter, till ett rimligt pris, eller att det ska finnas just den där lampan som alla vill ha, men du kom först. det sker nästan aldrig, men vilken lycka det är när det gör det. oftast kommer jag hem med något halvbra, som allt oftast säljs vidare på tradera efter ett år men det jag brukar få med mig hem och använder i vardagen är ofta udda glas och porslin. glasen tycker jag ska vara tunna och lätta  i handen, gärna handgjorda med en vacker slipning. dom går tråkigt nog lättare sönder än nytillverkade, men vilken tur att dom oftast är så billiga att det inte gör något att du snart får köpa nya. porslinet jag fyndar är däremot färgglatt med något vackert mönster. jag tycker det är roligt att kunna mixa och matcha och göra kreativa roliga dukningar eller komplettera vardagsporslinet med udda tallrikar med ett kul mönster eller ton i ton med det jag redan har. något som är roligt och dekorativt är en tallriksvägg med udda vackra tallrikar. tallrikshängare hittar man billigt på clas olssons. det man ofta springer på är pressglas assietter och nysilver fat. dom brukar inte vara så dyra, runt en 10á styck ungefär. pressglas assietter tycker jag är vackra att blanda med deras olika mönster och är också en trevlig gåbortpresent till någon som har allt. underbara att servera sommarkakan på i bersån. det bästa med loppisar är att det inte kostar skjortan, spänningen och förväntan att du kommer att hitta ett fynd…och att det är bra för miljön förstås.

Tallrikar en msse'

 

Hildas hem: Udda porslinfoto:pinterest

Senaste inläggen.
kräftskiva 12 Aug
loppisfynda 06 Jun
gratis reklam 17 Maj
nystart 05 Apr
Hej världen! 31 Mar