Blogg
Fru Ekström

IKEA is ”on the move”

1 maj kom IKEA med en ny kollektion IKEA PS ….”on the move”.  IKEA PS står för ”post skriptum”….det extra tillägget. 1995 kom den aalra första IKEA PS kollektionen. den kom som ett svar på milano mässans dyra och designade möbler och IKEA ville göra det på sitt sätt med sina värderingar  – form och funktion till ett lågt pris. IKEA PS ger formgivarna fria tyglar att skapa produkter som är roliga och mindre förutsägbara och tilltalar människor som föredrar en individuell stil framför den vanliga. bland  formgivare som gjort möbler till IKEA PS kollektioner genom åren finns namn som Jonas Bohlin, Thomas Sandel och Mats Theselius. även om kollektionerna är tänkta att endast leva en kortare period har vi sett fler produkter som  blivit så omtyckta att de finns kvar i sortimentet  än idag och andra möbler har blivit dyrgripar och säljs på auktion bla. hos bukowskis. årets IKEA PS kollektion ”on the move” är den 9 i ordningen. det är ett sortiment för hemmet som är i ständig rörelse. ett sortiment för dig som vill leva enklare och kunna göra mer med det utrymme du har. den är framtagen för folk och hem i rörelse, unga i sinnet…storstads folk som lever i nuet på liten yta. formgivarna är unga och internationella. namn som david wahl från shanghai, keiji ashizawa från tokyo, theo richardson, charles brill och alexander williams från brooklyn och jon karlsson från älmhult. allt som allt är det 19 formgivare som arbetat fram denna kollektion. lansering på varuhusen är 1 maj…skynda fynda morgondagens designklassiker.

                    

Senaste inläggen.
kräftskiva 12 Aug
loppisfynda 06 Jun
gratis reklam 17 Maj
nystart 05 Apr
Hej världen! 31 Mar