Blogg
Idrott och föreningsliv
Reflektioner, värdegrunder och vardag

Säfva Ridklubb har hittat framgångsnycklarna

Är ungdomar ovilliga att ta ledaruppdrag? Vill unga bara slappa och slippa ifrån ansvar? Nej inte ungdomarna i Säfva Ridklubb i alla fall.

Där sjuder det av initiativ och aktiviteter som ungdomar leder. Vilka framgångsnycklar har Säfva Ridklubb då? Jag är övertygad om att det till stor del beror på att föreningen jobbar efter en tydlig och fungerande strategi. Strategin startar med en tydlig vilja att rekrytera nya barn som ger en naturlig återväxt av unga ledarämnen underifrån. De nya medlemmarna tas omhand av äldre barn/ungdomar som därmed får starta sin ledarbana som positiv förebild. Alla ska kunna hjälpa till och vara till nytta. Klubben har också en karriärstege för ungdomar. Man får börja med att bli skötare, sen stallkompiz, sen stallvärdinna och sen kan man få komma med i ungdomssektionens styrelse US. I US fixar de unga ledarna aktiviteter som t.ex. stallrally, myskväll, tårtbakning, skötarträffar, filmkvällar, blåbärshoppning och lingondressyr. De unga ledarna i US får planera och genomföra alla aktiviteter själva men äldre ledare finns till hands och hjälper till om så behövs. De vuxna visar att dom litar på att ungdomarna har kapacitet och att det är roligt när dom är i stallet.

Senaste inläggen.
Hej världen! 27 Feb