Blogg
Emma Byström

Tävlingarna som gått

Två tävlingshelger är passerad och nu är vi påväg mot nästa.

Detta har hänt sedan mitt senaste inlägg:

Jag har hunnit med en total flopp på Strömsholms Nationaldags tävlingar, samt ett uppsving. Strömsholms tävlingarna gick inte riktigt som planerat, torsdagen som var min första tävlingsdag var en riktigt flopp inne på banan. Jag hade haft en riktigt fin och bra värmning, ska man vara kritisk så vart han något ”på” men det kändes ändå som jag hade hyfsad koll. Från framridningen skrittade jag in på tävlingsbanan som ligger framför Strömsholm Slott. Men, det dröjde inte länge innan första missen kom… Halt, hälsning, och direkt travökning som började så bra, men nej… Don trappade på sig själv och tappade balasen, taktmiss… Vi kämpade vidare och tog oss igenom trav och skrittdelen. Fattar galopp och gör en helt okej galoppsax, men kort därefter kommer nästa miss, två dåliga piruetter och vidare till att missa båda serierna… Halt, hälsning och ut från banan. Frågan var bara om man skulle skratta eller gråta. oj vilken dålig dag på jobbet, men det var bara att lägga det bakom sig och blicka vidare mot nästa dag.

Fredag, ny dag, nya möjligheter. Jag kände mig faktiskt lite nervös när jag skrittade till framridningen, skulle samma saker hände idag igen. Men jag tänkte att nu får jag skärpa till mig och bara rida. Don kändes oerhört fin på framridningen och jag fick en bra känsla i kroppen och var redo för start. Inne på banan flöt allt på bra, några små missar här och där men inga grova och serierna satt. Det kändes skönt att vara tillbaka i mitt rätt jag och rida som jag brukar. Placering och en fin grönrosett fick Doni åka hem i.

Don Strömsholm

Don Strömsholm

Helgen fortsatte att spenderas på Strömsholm för att följa Senior SM i dressyr. Där Guldet gick till Patrik Kittel och Scandic som visade vart skåpet ska stå. Scandic briljerade i küren och visade fantastiska övergånger mellan piaff och passage. SM på strömsholm var Scandics sista tävling och som ska nu gå i pension. Han kommer att tackas av under Falsterbo horseshow i början av juli.  Silvret gick till upplands-ryttaren Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo. Tinne Vilhelmsson Silvfen tog hem bronset tillsammans med ”tredje” häst Benetton Dream.

Patrik Kittel och Scandic

Patrik Kittel och Scandic

Dock var det inte bara dressyr som stod på mitt schema för Strömholm helgen, utan även en helt del hoppning. På plats för att tävla var även min goda vän Caroline Kamensky som bla red hem en välförtjänt silverplats i Silverrundan (1,40) tillsammans med hästen Starridor. Det händer inte allt för ofta att hoppning och dressyr går på samma tävlingar och därför är det extra roligt när man får vara på samma tävlingar som ens ”hoppkompisar”.

Förra veckan var jag och Don i Mariefred och tävlade två dagar. På fredagen var det intermediär I. Han var väldigt spänd och tittig inne på banan vilket han inte brukar vara, men han var ändå duktigt. Lite små missar, bla väldigt snabba piruetter, tror vi skulle vunnit ”snabbast piruett vinner” om det nu skulle ha funnits och om det skulle varit positivt. 😉  Prestationen räckte till en tredje plats och en gulrosett att ta med hem.

På Lördagen var det debut i Intermediär I Kür. Jag och Don hade aldrig ridit våran nya Kür, som tur var så stämde musiken överens med vårt program som jag gjort till musiken. Tävlingsmässigt var det inte ”min” bästa uppvisning. Två av tre domare hade satt oss på väl godkänt men den tredje domaren höll inte alls med och tyvärr drogs våra slutpoäng ner en hel del. Men jag är nöjd med Don och det känns bra att ha ridit küren på tävling.

Don i Mariefred

Don i Mariefred

Söndagen bestod av nåt helt annat än ridbyxor och tävling men självklart var hästarna inblandade.

Invigning av Bro Park. Galopphästar, klänning och höga klackar hör inte till vanligheten. Vilken upplevelse och vad trevligt det kan vara att få vara lite ”snygg och ren” för en gångskull. För mig var det första gången jag var på en galopptävling. Det var en väldigt rolig upplevse, som jag absolut kommer att göra om.

Ryttarna byte ridstövlar o ridbyxor mot klänning och höga klackar

Ryttarna bytte ridstövlar o ridbyxor mot klänning och höga klackar

Nu står Don och Vectra i lastbilen påväg ner till Skåne, för midsommartävlingar. Mamma kör och ser till att vi får ordentligt med fika och att hästarna står lugna och äter sitt hö. I helgen rider mamma fjärde Lövsta Future Challenge kvalet. Don och jag ge oss an våran nya kür igen och hoppas på att vi får domarna att rocka loss bakom sina domarbås.

Håll nu tummarna och Glad midsommar.

Senaste inläggen.
Vilken vecka! 22 Maj
2015 01 Jan
SIHS 29 Nov
SIHS 28 Nov
SIHS 2015 27 Nov
SISH15 26 Nov